Paras Tapa Ajaa Turvallisesti Talvella

Talvi on yleensä vaikein vuodenaika ajaa, varsinkin kunnollisissa talviolosuhteissa, joissa esiintyy lunta ja jäätä. Tässä tapauksessa tulee turvallisuuden vuoksi käyttää kunnon talvirenkaita.

Talvella on tärkeää, että autossasi on talvikäyttöön hyväksytyt renkaat. Renkaat tulee asentaa autoon ennen talven tuloa.

Talvirenkaat ovat parempia kuin kesärenkaat jo, kun lämpötila laskee alle nollan. Älä siis odota lumen satamista ennen talvirenkaisiin vaihtamista.

Kesärenkaat ongelmana on, että ne muuttuvat koviksi lämpötilan ollessa alle nollan. Näin ne menettävät sen pidon, joka niillä on lämpimämmissä olosuhteissa.

Jos asut alueella, jolla talvikausi ei ole erityisen pitkä tai sää on erittäin epävakaa eikä talvirenkaat aina tarvita, joka kelin renkaat saattavat olla paras vaihtoehto. On olemassa talvikäyttöön hyväksyttyjä joka kelin renkaita, joita voi käyttää ympäri vuoden.

Joka kelin renkaat etuna on, että olet aina valmis lähtemään liikkeelle säästä tai sääennusteesta riippumatta. Voit myös helposti ajaa lämpimältä alueelta kylmälle ilman, että sinun tarvitse huolehtia renkaiden vaihtamisesta.

Varmista, että autossasi on talvea varten tarvittavat välineet, kuten jääskraba, lumilapio ja harja, jotta lumi voidaan poistaa auton päältä.

Varmista myös, että tuulilasinpesunesteessä on jäätymisenestoainetta, jotta se ei jäädy.

Lisätietoja talvikäyttöön hyväksytyistä renkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/renkaat/henkiloauton-renkaat/talvirenkaat/