Varmista, Että Talvirenkaasi Ovat Hyvässä Kunnossa

talvirenkaat

Kohdatessasi talviolosuhteita ei riitä, että onnistuit vaihtamaan talvirenkaisiin. Sinun on myös tarkistettava, että talvirenkaat ovat hyvässä kunnossa. Talviolosuhteet ovat haastavia ajaa, joten renkaista pitää ehdottomasti saada niiden kaikki ominaisuudet käyttöön. Renkaiden suhteen on muutamia tärkeitä asioita, joista yksi on se, että kulutuspintaa on oltava jäljellä yli 4 mm. Lisäksi rengaspaineen tulisi olla auton käyttöoppaan suositusten mukainen ja renkaassa ei tulisi olla katukiveyksestä tai terävistä esineistä aiheutuneita viiltoja tai muita vaurioita.

Jos käytät nastarenkaat, on myös nastojen kunto ja määrä tarkistettava. Jos olet epävarma asiasta, kannattaa ajaa rengasliikkeeseen ja pyytää heitä tarkistamaan renkaat puolestasi, jolloin tiedät, voiko niillä edelleen ajaa turvallisesti talvella. Nastarenkaat luovat pitoa jäällä nastojen avulla, kun taas nastattomat talvirenkaat käyttävät tarttuvia hiukkasia ja kulutuspinnan innovaatioita. Nastarengas ilman nastoja on huonompi kuin nastaton talvirengas. Kaikkien nastojen kanssa nastarenkaalla sen sijaan on hiukan parempi pito jäällä ja pakkautuneella lumella.

Jos renkaat eivät ole hyvässä kunnossa, saatat virheellisesti uskoa, että sinulla on hyvät ja turvalliset renkaat, vaikka todellisuus on aivan erilainen. Kun rengasliike vaihtaa renkaat puolestasi, he samalla tarkistavat renkaat ennen niiden asentamista. Jos asennat renkaat itse, et saa ilmaista arviota renkaiden kunnosta.

Rengaspaine vaikuttaa vierintävastukseen, ja jos rengaspaine on liian matala, se voi vahingoittaa renkaita. Tämän lisäksi renkaan vierintävastus on suurempi, joten myös renkaiden kuluminen on nopeampaa ja auton polttoaineenkulutus suurempaa. Tämä voi käydä kalliiksi. Renkaiden suorituskykyyn vaikuttaa myös liian alhainen rengaspaine, mikä voi tuntua siltä kuin rengas olisi tyhjä. Tee rengaspaineen tarkistamisesta osa rutiinejasi, kun joka tapauksessa aika ajoin pysähdyt huoltoasemalla.

Lisätietoja talvirenkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa Nokian Tyres