Varmista, Että Renkaasi Toimivat Talvella

SUV talvirengas

Talvikaudella tarvitset talvirenkaat. Talvirenkaat ovat renkaat, jotka on virallisesti hyväksytty talvikäyttöön. Tämä tarkoittaa, että ne on valmistettu selviytymään talven aiheuttamista haasteista. Ne tarjoavat pitoa ja hallittavuutta vaikeimmissakin sääolosuhteissa, ja ne pystyvät työntämään sekä lumen että loskan sivuun, jotta rengas säilyttää kosketuksensa tien pintaan. Renkaissa käytetty kumiseos pysyy pehmeänä ja ketteränä matalissakin lämpötiloissa eikä kovetu samalla tavalla kuin kesärenkaat talvella.

Kesärenkaassa käytetään täysin erilaista kumiseosta, joten ne tarjoavat parhaan suorituskyvyn kesälämpötiloissa. Ne kuitenkin kovettuvat lämpötilan laskiessa alle nollan, joten niitä ei pidä käyttää talvikaudella. Kovettuneina ne eivät pysty tarjoamaan pitoa eivätkä mukautumaan tienpintaan. Niiden kulutuspintaa ei ole suunniteltu toimimaan lumella ja jäällä, joten ne eivät olet turvalliset talvella.

Talvella sinulla on asuinpaikastasi riippuen kolme erilaista ​​vaihtoehtoa. Jos nastarenkaat ovat sallittuja, näihin kuuluu kaksi erityistä talvirengasta, nastarenkaat ja SUV talvirengas. Nämä renkaat on tarkoitettu käytettäväksi vain talvikaudella, ja niitä käytetään vuorotellen kesärenkaiden kanssa vaihtamalla renkaat vuodenaikojen välillä. Talvirenkaat toimivat kesärenkaita paremmin heti, kun lämpötila laskee lähelle nollaa, joten ne kannattaa vaihtaa heti lämpötilan laskiessa.

Nastarenkaita ja nastattomia talvirenkaita vertaillessa voi todeta, että nastarenkailla on parempi pito jäällä, kun taas lumella ne ovat yhtä hyvät. Nastarenkaita ei välttämättä saa käyttää kaikissa maissa, joten se kannattaa tarkistaa. Jos aiot matkustaa eri maiden välillä, pidä tämä mielessä ja tarkista paikalliset säädökset.

Alueilla, joilla talvet eivät ole ankaria, mutta haluat silti hyödyntää talvirenkaiden tarjoaman turvan, joka kelin renkaat saattavat olla paras vaihtoehto. Ne toimivat talvirenkaina talvikaudella ja kesärenkaina kesäkaudella. Voit unohtaa sääennusteen seuraamisen ja olet aina valmis lähtemään liikkeelle.

Lisätietoja talvirenkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/