Renkaat Auton Tiellä Pitää

Nokian Tyres

Renkaat mahdollistavat ajoneuvosi suorituskyvyn. Ilman asianmukaisia ​​renkaita olisi vaikea pysyä tiellä. Hyvät renkaat tarjoavat sekä vakautta että turvallisuutta, kun taas huonoilla renkailla jopa tiellä pysyminen voi olla haastavaa. Kesällä tarvitset hyvän pidon kuivasta ja märästä asfaltista, ja renkaiden on kyettävä estämään vesiliirtoon joutuminen. Varmista, että kulutuspinnan syvyys on yli 4 mm, jotta rengas ei menetä tärkeitä ominaisuuksiaan.

Kun kulutuspinta vähenee, myös pito vähenee. Samalla renkaan tärkeimmät ominaisuudet kuten märkäpito, jarrutusmatka ja kyky estää vesiliirto, huononevat, eikä ajaminen ole enää turvallista. Tällöin joudut hankkimaan uuden rengassarjan. Mitä paremmat renkaat ostat, sitä pidempään ne kestävät. On tärkeää, että renkaiden vierintävastus on pieni, koska se vaikuttaa sekä niiden kulumiseen että polttoaineen kulutukseen. Mitä suurempi vierintävastus renkailla on, sitä korkeammat ovat polttoainekulut ja lisäksi joudut vaihtamaan renkaita useammin. Vierintävastus on ilmoitettu EU:n rengasmerkinnässä ja voit havainnoida sitä polttoaineen kulutuksen perusteella, mutta se vaikuttaa myös renkaan kulumiseen. Mitä suurempi renkaiden vierintävastus on, sitä enemmän ne tarvitsevat polttoainetta pyöriäkseen. On tärkeää tarkistaa renkaiden kulutuspinnan syvyys säännöllisesti, jotta voit vaihtaa uusiin renkaisiin ennen niiden kulumista loppuun.

Talvella joudut vaihtamaan kesärenkaat talvirenkaisiin, mikäli aiot ajaa talviolosuhteissa. Talvirenkaita tarvitaan pitämään sinut tiellä, koska kesärenkailla siihen on hyvin vähän mahdollisuuksia lumisella tai jäisellä tien pinnalla. Tarvitset asianmukaiset talvihyväksytyt renkaat, jotka toimivat kylmissä lämpötiloissa ja olosuhteissa kuten lumella ja jäällä. Alueilla, joilla talvet eivät ole niin yleisiä, joka kelin renkaat voivat olla hyvä vaihtoehto. Jos ne on hyväksytty talvikäyttöön, ne toimivat myös talvisissa lämpötiloissa ja olosuhteissa. Ne toimivat kuitenkin hyvin myös kesällä, joten ne ovat hyvät renkaat ympäri vuoden.

Lisätietoja laadukkaista renkaista, jotka pitävät sinut tiellä, löydät verkkosivuiltamme osoitteessa nokianrenkaat.fi