Miksi Nastattomat Talvirenkaat Saattavat Olla Paremmat

nastarenkaat

Talvirenkaiden kohdalla valinta on usein nastarenkaat ja nastattomien talvirenkaiden välillä. Molemmat on hyväksytty talviolosuhteisiin ja toimivat kaikissa olosuhteissa, niin lumessa, jäällä kuin loskassa. Molemmat pystyvät ehkäisemään loskaliirtoon joutumisen ja varmistamaan, että renkaisiin ei keräänny lunta. Molemmat on hyväksytty talvikäyttöön, ja niissä on 3PMSF-merkintä renkaan sivuseinämässä. Niitä tulisi käyttää ainoastaan talvikaudella, joten joudut hankkimaan myös kesärengassarjan.

Suorituskyvyn kannalta molemmat toimivat samalla tavalla lumessa, koska tällöin kulutuspinnan kuviolla on suurin vaikutus suorituskykyyn. Jäällä nastarenkaat, joissa on kulutuspinnasta ulkonevat metallinastat, toimivat paremmin. Ne saavat paremman pidon jäästä metallisilla jäähän kaivautuvilla nastoilla. Nastattomassa talvirenkaassa käytetään innovatiivisia kulutuspintakuviointeja pidon luomiseen ja lisäksi niihin on lisättyä pitoa lisääviä hiukkasia, jotka auttavat tarvittavan pidon saamisessa. Miksi sitten ei kannattaisi valita nastarengasta?

Nastarenkaat toimivat hienosti jäällä, mutta lumessa ne toimivat yhtä hyvin. Jos siis et aja pääasiassa jäällä, nastattomat talvirenkaat ovat riittävän hyvät. Jos aiot ajaa muihin maihin, nastattomat talvirenkaat ovat paljon joustavammat. Ne ovat sallittuja kaikissa maissa, kun taas nastarenkaat ovat kiellettyjä joissakin maissa. Nastarenkaisiin liittyy myös muutamia muita maakohtaisia rajoituksia, joista suurin osa liittyy niiden käyttöajan rajoituksiin.

Jos molemmat renkaat ovat sallittuja, valinta perustuu usein henkilökohtaisiin mieltymyksiin. Joillekin rengas ei ole kunnon talvirengas, ellei siinä ole nastoja. Tämän tyyppistä ajattelutapaa voi olla vaikea muuttaa, vaikka nastattomat talvirenkaat ovat kehittyneet valtavasti vuosien aikana. Nykyään ne ovat yhtä hyvät lumella ja melkein yhtä hyvät jäällä. Molempia voi siis käyttää turvallisesti, mutta jos haluat saada parhaan mahdollisen pidon jäällä, valitse nastarenkaat. Jos arvostat joustavuutta, valitse nastattomat talvirenkaat.

Lisätietoja nastattomista talvirenkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa Nokian Tyres