Varaa Enemman Aikaa Matkantekoon Talvella

joka kelin renkaita

Tiukka aikataulu ja stressi eivät ole hyvät lähtökohdat lähdettäessä ajamaan. Tämä on entistäkin tärkeämpää ymmärtää talvella, jolloin kiire voi helposti johtaa onnettomuuteen. Ajettaessa tulisi aina olla varovainen ja ajaa kiireettä. Varmista, että pidät riittävän etäisyyden edessäsi kulkeviin autoihin ja sinulla on ylimääräistä aikaa siltä varalta, että liikenteessä esiintyy ruuhkia tai odottamattomia tapahtumia. On myös erityisen tärkeää pitää riittävä turvaväli talvella, koska lumisissa tai jäisissä olosuhteissa jarrutusmatka pitenee.

Varmista, että ajoneuvossasi on hyvä kesärenkaat kesäkaudella ja hyvä talvirenkaat talvikaudelle. Molemmat auttavat omalla tavallaan varmistamaan, että saat autostasi irti parhaan mahdollisen suorituskyvyn. Renkaita vaihdellaan vuodenaikojen välillä, jotta pystyt käsittelemään autoa parhaiten kullakin kaudella. Kesäkaudella tarvitaan erinomainen pito kuivilla ja märillä teillä ja erinomainen ajovaste.

Talvikaudella voit valita joko nastarenkaat tai nastattomat talvirenkaat, jos ne ovat sallittuja asuinmaassasi. Joissakin maissa on käytettävissä myös joka kelin renkaat, jotka ovat kesä- ja talvirenkaiden hybridi ja jotka voidaan hyväksyä talvikäyttöön. Tällöin niissä on 3PMSF-merkintä sivuseinämässä. Kunhan ne ovat talvihyväksytyt, ne tarjoavat hyvän suorituskyvyn talvisilla tienpinnoilla. Jos käytät talvirenkaita, on sinun edelleen vaihdettava kesärenkaisiin, paitsi jos käytät ympärivuotiseen käyttöön tarkoitettuja joka kelin renkaita.

Tavalliset talvi- ja kesärenkaat on tehty käytettäväksi vain tiettynä vuodenaikana. Renkaiden kumiseos ja kulutuspinta on suunniteltu erityisesti olosuhteisiin, joita kohtaat näissä tietyissä olosuhteissa. Kesällä tämä tarkoittaa pääasiassa märkää ja kuivaa tietä ja kykyä ennaltaehkäistä vesiliirtoon joutuminen. Talveksi on varmistettava, että rengas pysyy pehmeänä myös erittäin alhaisissa lämpötiloissa. Niiden on toimittava erinomaisesti myös jäisillä ja lumisilla pinnoilla sekä kyettävä ennaltaehkäisemään loskaliirtoon joutuminen loskaisissa olosuhteissa.

Lisätietoja korkealaatuisista renkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/