Mita Kesarenkaille Tapahtuu Talvella

kesärenkaat

Sille on syynsä, miksi kesärenkaat pitää vaihtaa talvirenkaisiin, mikäli aikoo ajaa talvisissa olosuhteissa. Talviolosuhteet eivät tarkoita pelkästään lunta ja jäätä, vaan myös kylmiä lämpötiloja. Kun lämpötila laskee alle nollan, kesärenkaissa käytetystä kumiseoksesta tulee kovaa ja se menettää joustavuutensa. Pehmeä rengas mukautuu tienpintaan ja kumi puristuu pinnan pieniin onteloihin luoden erittäin hyvän pidon.

Jos yrität ajaa talvella kesärenkaat, niiden pito on vähentynyt huomattavasti lämpötilan laskiessa alle nollan. Autossa tulisi siis olla kylmällä säällä talvirenkaat paremman suorituskyvyn saavuttamiseksi vaikkei lunta tai jäätä esiintyisikään. Kesärenkaissa on myös kulutuspintakuvio, joka on optimoitu kuiville ja lämpimille kesäteille. Ne toimivat hyvin märilläkin teillä ja ne on optimoitu märkäpidon suhteen, mutta eivät lumelle tai jäälle. Ne eivät toimi lumella tai jäällä. Niin hyvä kuin kesärengas onkin kesäteillä, se on melkein yhtä huono talvisilla teillä, koska sitä ei ole suunniteltu siihen.

Jos valitset nastattomat talvirengas, eli talvirenkaan ilman metallisia nastoja, se on edelleen suunniteltu talviolosuhteisiin. Näissä renkaissa käytetty kumiseos ei kovettu hyvin alhaisissakaan lämpötiloissa, ja kulutuspinta on optimoitu lisäämään pitoa sekä lumessa että jäällä. Kulutuspintakuvio tarjoaa pitoa sekä jäällä, lumessa että loskassa. Ne estävät joutumasta loskaliirtoon, missä auto menettää yhteyden tienpintaan ja luisuu loskakerroksen pinnalla samalla tavoin kuin vesiliirrossa.

Jos asut alueella, jossa ei esiinny ankaria talviolosuhteita, saatat käyttää joka kelin renkaita. Jos valitset talvikäyttöön hyväksytyn joka kelin renkaan, siinä on yhdistetty kesä- ja talvirenkaan ominaisuudet siten, että sinulla on aina täydelliset renkaat ympäri vuoden rengas. Olet siis aina valmis lähtemään liikenteeseen.

Lisätietoja talvirengasvaihtoehdoista saat verkkosivuiltamme osoitteessa nokianrenkaat.fi