Oikea Rengasvalinta Auttaa Välttämään Onnettomuuksia

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Rengas / Renkaat
kesärenkaaat

Ajoturvallisuus riippuu paljolti siitä, että renkaat ovat hyvässä kunnossa ja autoosi sopivat. Oikeat renkaat tarkoittavat, että ne ovat oikeat renkaat vuodenaikaan nähden sekä ajo-olosuhteisiin nähden. Auto toimii lämpötilasta huolimatta, kun taas renkaiden on vastattava lämpötilaa. Oikean vuodenajan lisäksi niiden tulee olla sopivat autoosi: esimerkiksi urheiluautoon tarvitaan urheiluauton renkaat ja raskaiden kuormien kuljettamiseen siihen optimoidut renkaat. Jos sinulla on sähköauto tai hybridi, renkaiden tulee sopia käytettäväksi näissä raskaammissa ajoneuvoissa, joissa on myös suurempi vääntömomentti.

Kun olet sovittanut autoosi sopivan oikeankokoisen renkaan, on aika varmistaa, että ne sopivat myös alueesi sääolosuhteisiin. Mitä kauempana pohjoisessa asut, sitä suurempi on kysyntä erillisille talvirenkaat. Vastaavasti mitä kauemmas etelään menet, ainakin Euroopassa, tarve vähenee jopa siinä määrin, että kaikilla alueilla ei edes tarvita erillisiä talvirenkaita, sillä vuoden aikana ei ole odotettavissa lumisia olosuhteita. Tällöin pärjäät pelkillä kesärenkaaat.

Jos tarvitset talvirenkaita koko talveksi, kannattaa hankkia erilliset rengassarjat kesäksi ja talveksi. Tämä tarjoaa parhaan suorituskyvyn kunakin vuodenaikana ilman kompromisseja. Saat parhaan mahdollisen pidon kuivilla teillä kesällä ja renkaat toimivat erinomaisesti myös kesän rankkasateissa. Kun talvi lähestyy, vaihdat talvirenkaisiin, joiden suorituskyky on paras kylmissä lämpötiloissa ja lumisilla teillä. Jos osut jäiseen kohtaan tai ajat puhtaalla jäällä, renkaat tarjoavat hyvän pidon. Ne toimivat jopa hankalissa loskaisissa olosuhteissa.

Jos et halua vaihtaa renkaita vuodenaikojen välillä ja talvet eivät ole erityisen pitkiä, joka kelin renkaat saattavat olla paras valinta. Ne ovat hieman kompromissi suorituskykynsä osalta, mutta turvallisuuden suhteen ne toimivat sekä kesällä että talvella, kunhan ne on hyväksytty talvikäyttöön.

Lisätietoja kesä- ja talvirenkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/