Älä Odota Renkaanvaihtoa Liian Pitkään

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Uncategorized
renkaat

Sanonta ”ajoitus on kaikki kaikessa” on erityisen merkityksellinen, kun on kyse renkaiden vaihtamisesta kesärenkaista talvirenkaat. Kesärenkaat ovat mainiot kesällä, mutta talven saapuessa niidensuorituskyky on heikko. Ilman asianmukaista pitoa autolla ei pysty kiihdyttämään tai jarruttamaan halutusti, koska renkaat luisuvat. Siksi renkaanvaihdon ajoitus on erittäin tärkeä, jotta autossa on talvirenkaat ennen talven saapumista.

Talvi alkaa lämpötilan laskiessa alle nollan ja jo tällöin kesärenkaiden suorituskyky on heikompi kuin talvirenkaiden. Talvirenkaat on suunniteltu kylmiin lämpötiloihin, ja niissä on lisäaineita, jotka tekevät kumista joustavan myös hyvin alhaisissa lämpötiloissa. Näitä lisäaineita ei ole kesärenkaissa, koska niitä ei ole tarkoitettu toimimaan kylmässä. Myöskään niiden kulutuspintakuviota ei ole optimoitu toimimaan lumella ja jäällä, joten ne eivät tarjoa kovinkaan hyvää pitoa ja hallittavuutta talviolosuhteissa.

Parasta ajankohtaa renkaanvaihdolle on vaikea määrittää ennalta, koska se vaihtelee alueittain ja vuodesta toiseen. On kuitenkin aina parempi vaihtaa renkaat hieman liian aikaisin kuin liian myöhään. Samoin on parempi vaihtaa takaisin kesärenkaisiin mieluummin hiukan myöhemmin kuin liian aikaisin. Talvirenkailla on aina turvallisempaa ajaa talven ulkopuolella kuin ajaa kesärenkailla talviolosuhteissa. Talvirenkaita ei suositella käytettävän ympäri vuoden, koska ne kuluvat nopeasti. Tästä syystä pitää vaihtaa takaisin kesärenkaisiin talvikauden jälkeen.

Renkaanvaihdon jälkeen on erittäin tärkeää tarkistaa rengaspaineet, koska lämpötila vaikuttaa rengaspaineiseen. Lämpötilan lasku alentaa rengaspaineita. Jos lämpötila laskee merkittävästi, kannattaa tarkistaa, ovatko paineet edelleen kunnossa. Liian matala rengaspaine lisää renkaan kulumista ja polttoaineen kulutusta, joten sen tarkistamisen unohtaminen voi käydä kalliiksi. Tarkista siis rengaspaineet aina tankatessasi.

Lisätietoja optimaalisista renkaista ja renkaanvaihdon ajankohdasta saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/