Renkaiden Vaihtaminen Ajoissa On Äärettömän Tärkeää

Talvella ajaminen voi olla erittäin vaarallista, jos ajoneuvossasi ei ole kunnon talvirenkaat. Turvallisuus talvikaudella edellyttää sekä renkaiden oikea-aikaista vaihtoa että hyvälaatuisia ja hyväkuntoisia talvirenkaita.

Oikea-aikainen renkaanvaihto: Talvirenkaat on oltava vaihdettuna autoon ennen talven tuloa. Tämän pitäisi olla itsestään selvää, mutta silti talvi yllättää autoilija, jotka päätyvät ajamaan väärillä renkailla. Kesärenkailla ajaminen talviolosuhteissa on vaarallista, koska ne eivät tarjoa riittävää pitoa turvallisuuden takaamiseksi.

Laadukkaat renkaat: Varmista, että asentamasi talvirenkaat ovat hyvässä kunnossa, vaurioitumattomia ja että niiden jäljellä oleva kulutuspinnan syvyys on yli 4 mm.

Oikeat talvirenkaat: Varmista, että käytössäsi olevat renkaat on hyväksytty talvikäyttöön. Renkaat tulee olla symboli, joka kuvaa kolmihuippuista vuorta, jonka sisällä on lumihiutale. Voit valita joko nastarenkaat tai nastattomat talvirenkaat tai ympärivuotiset renkaat, joita voi käyttää läpi koko vuoden.

Kulutuspinnan syvyys: On tärkeää tarkistaa ja seurata, että talvirenkaissa on aina jäljellä yli 4 mm kulutuspinnan syvyyttä. Näin varmistetaan hyvä pito ja lyhyt jarrutusmatka. Loskaliirrolta suojautuminen edellyttää myös riittävää kulutuspinnan syvyyttä.

Turvallisen ajon edellytyksenä on siis laadukkaiden talvirenkaiden vaihtaminen autoon ajoissa. Tämä on edellytys turvalliselle ajamiselle talviolosuhteissa.

Lisätietoja talvirenkaista ja niiden vaihtoajankohdasta löydät verkkosivuiltamme osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/renkaat/henkiloauton-renkaat/talvirenkaat/