Miksi Talvirenkaita Ei Voi Käyttää Kesällä

nastarenkaat

Talvirenkaat ovat oikea valinta vaikeisiin talviolosuhteisiin, ja ne antavat asianmukaisen suorituskyvyn lumella ja jäällä – nastarenkaat jopa vieläkin paremman. Jos renkaiden vaihtaminen talvikauden jälkeen ei haittaa, olet tehnyt parhaan valinnan perheesi turvallisuutta ajatellen. Talvirenkaiden suurin haitta on tarve vaihtaa renkaat talvikauden päätyttyä. Tämä johtuu siitä, että talvirenkaita ei ole tarkoitettu käytettäväksi muina vuodenaikoina kuin talvella, ja joissakin valtioissa se on jopa laitonta.

Kun ostat korkealaatuiset talvirenkaat – investoitpa sitten nastarenkaat tai nastattomiin talvirenkaisiin – pärjäät vaativimmissakin talviolosuhteissa. Jos asut alueella, jossa esiintyy ankaria talvia, et pety niiden suorituskykyyn. Vaikka talvirenkaita ei voi käyttää loppuvuoden aikana, ne oikeuttavat renkaiden vaihtamisesta aiheutuvat haitat.

Koska talvirenkaat on erityisesti suunniteltu käytettäviksi kylminä kuukausina, ne eivät ole erityisen hyviä lämmön haihduttamiseen. Jos käyttäisit niitä kuumilla kesäteillä, ylitäytön tai renkaan räjähtämisen riski olisi paljon suurempi. Ne on valmistettu erittäin joustavasta kumiseoksesta, joka vaikuttaa siihen miltä autosi tuntuu ja miten se reagoi käsittelyyn tien päällä. Äkillisissä käännöksissä hallinnan menetyksen todennäköisyys on suurempi, ellei ajamaasi tienpintaa peitä jää tai lumi.

Pehmeämmistä kumiseoksista valmistetut talvirenkaat myös saavat kulutuspinnan muuttumaan enemmän. Tämä johtaa suurempaan vierintävastukseen, joka saa ajoneuvosi polttoaineenkulutuksen lisääntymään. Tämä ei ole hyvä asia ympäristön tai lompakkosi kannalta. Talvirenkaiden käyttöikä lyhenee myös, jos käytät niitä kuumilla kesäteillä sen sijaan että ajaisit niillä vain asianmukaisissa talviolosuhteissa. Jos asuinalueesi edellyttää hyvän talvirenkaan ja et halua vaihtaa renkaita talveksi, kannattaa harkita joka kelin renkaita. Ne toimivat myös talvella, mutta tarjoavat lisäksi etuna ympärivuotisen käytön.

Lisätietoja talvirenkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa nokianrenkaat.fi.