On Aika Alkaa Miettiä Talvirenkaita

 talvirenkaat

Kesän päättyessä ja talven lähestyessä on aika alkaa miettiä, mitä tehdä seuraavaksi. Jos tarvitset talvirenkaat, kannattaa alkaa suunnitella, milloin vaihdat talvirenkaat. On myös arvioitava, onko sinulla kunnolliset talvirenkaat mihin vaihtaa. Ovatko viime kaudella käyttämäsi renkaat edelleen riittävän hyviä ja turvallisia haastavissa talviolosuhteissa? Jos ei, on aika alkaa etsiä uutta ajoneuvoosi, asuinalueeseesi sekä olosuhteisiin parhaiten sopivaa rengassarjaa.

Kun olet selvittänyt, tarvitsetko uudet renkaat vai et, tulee miettiä, milloin haluat asentaa ne autoosi. Jotkut tekevät renkaanvaihdon itse, mikä on täysin mahdollista, mutta on silti suositeltavaa antaa renkaanvaihto ammattimaisen rengasliikkeen hoidettavaksi. Paitsi että heillä on siihen oikeat työkalut, he ovat myös rengasalan ammattilaisia, joten he kykenevät arvioimaan sekä poistettavat että asennettavat renkaat mahdollisten vikojen varalta. He myös varmistavat, että renkaiden kierrättäminen akseleiden välillä tapahtuu oikein, tasapainottavat renkaat ja varmistavat, että rengaspaineet ovat kunnossa. Kun lähdet renkaanvaihdosta, tiedät ajavasi renkailla, jotka ovat hyvässä kunnossa ja joissa on oikeat rengaspaineet.

Talvirenkaiden osalta on tärkeää, että ne ovat korkealaatuiset. Jos tarvitset parasta mahdollista pitoa jäällä, hanki nastarenkaat. Muussa tapauksessa kannattaa valita nastattomat talvirenkaat, jotka ovat muuten joustavammat käyttää Euroopan teillä. Tarkista kulutuspinnan syvyys säännöllisesti, jotta tiedät, milloin on aika vaihtaa renkaat uusiin. Ilman asianmukaista kulutuspintaa sinulla on pidempi jarrutusmatka ja huonompi pito, joten ajaminen ei ole yhtä turvallista. Päädyt myös todennäköisemmin loskaliirtoon, jossa auto menettää yhteyden tienpintaan eikä ole enää hallittavissa. Paras tapa välttää tämä on renkaat, joissa on kunnollinen kulutuspinnan muotoilu ja syvyys.

Lisätietoja talvirenkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/