Parhaat Renkaat Yhdellä Alueella Eivät Välttämättä Ole Parhaat Toisaalla

kesärenkaat

Renkaat on kehitetty ja suunniteltu tiettyyn tarkoitukseen, tietyille pinnoille ja tietylle lämpötila-alueelle. On kesärenkaat, talvirengas ja joka kelin renkaita. Talvirenkaita on sekä nastarenkaita että nastattomia talvirenkaita. Mikä rengas sopii sinulle parhaiten, riippuu paljon siitä, missä asut ja mitkä ovat alueen normaalit sääolosuhteet vuoden eri aikoina. Jos alueella on neljä selkeää vuodenaikaa, mihin kuuluu lämmin kesä ja kylmä talvi, on paras valita kaksi eri rengassarjaa, kesärenkaat ja talvirenkaat. Näin saat parhaan suorituskyvyn ja otat turvallisuuden hyvin huomioon kaikkina vuodenaikoina.

Jos taas alueella on epäselvempiä vuodenaikoja, joissa talvia on harvoin, mutta niitä kuitenkin esiintyy, suosittelen talvihyväksyttyjä joka kelin renkaita. Ne toimivat ympäri vuoden ja antavat turvallisen ja luotettavan ajokokemuksen riippumatta sääolosuhteista. Näin pärjäät yhdellä rengassarjalla koko vuoden. Ainoa asia, joka tulee muistaa, on kierrättää renkaita vuoden aikana etu- ja taka-akselin välillä, jotta ne kuluvat tasaisesti ja maksimoivat turvallisuuden tien päällä. Kierrättäminen tapahtuu vaihtamalla taka- ja eturenkaiden paikkaa, jotta niiden väliset kulumiserot voidaan poistaa.

Ne ovat erittäin kätevät ympäri vuoden, koska näin ei tarvitse huolehtia siitä, millaisia sääolosuhteita vastaan tulee. Tiedät voivasi ajaa turvallisesti sääolosuhteista riippumatta. Yksi haasteista kahden rengassarjan kanssa on, milloin renkaat kannattaa vaihtaa optimaalisen turvallisuuden takaamiseksi, varsinkin vaihdettaessa kesärenkaista talvirenkaisiin. Renkaita ei pidä vaihtaa liian myöhään, koska ei ole turvallista ajaa kesärenkailla talvisissa olosuhteissa. Toiseen suuntaan vaihtaminen ei ole niin ongelmallista. Ainoastaan jos käytät nastarenkaita, voit kohdata rajoituksia sen suhteen, koska ne on vaihdettava. Nastattomien talvirenkaiden suhteen ei ole vastaavia rajoituksia.

Kesällä kuitenkin on syytä ajaa oikeilla renkailla ja säästää renkaita liialliselta kulumiselta, minkä vuoksi talvirenkailla ei kannata ajaa talven päätyttyä. Nastattomat talvirenkaat, jotka ovat kuluneet epätasaisesti karkeilla keväisillä teillä, eivät vastaa hyviä kesärenkaita. Kesärenkaat ovat turvallisin ja taloudellisin valinta kesällä ajamiseen. Varmista, että suunnittelet renkaanvaihdot etukäteen, jos sinulla on kaksi rengassarjaa.

Lisätietoja renkaista kaikkiin vuodenaikoihin saat verkkosivultamme osoitteessa Nokian Tyres