Kesä- Ja Talvirenkaat Ovat Paras Yhdistelmä Ympärivuotiseen Turvallisuuteen

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Uncategorized
talvirengas

Paras tapa taistella vuodenaikojen välillä muuttuvia sääolosuhteita vastaan on hankkia kaksi rengassarjaa ja vaihtaa renkaat kesä- ja talvikauden välillä. Näin sinulla on aina parhaat renkaat kullekin vuodenajalle ja siten hyvä turvallisuus ja suorituskyky. On vaikea suunnitella rengas, joka toimii olosuhteissa, joiden välillä on niin suuria eroja. Tämän vuoksi renkaita täytyy vaihtaa. Kesällä tarvitset renkaan, joka toimii hyvin niin kuivalla kuin märällä asfaltilla sekä suurilla nopeuksilla ja jolla on hyvät kaarreajo-ominaisuudet. Sen tulisi myös estää vesiliirtoa tehokkaasti.

Kesärengas toimisi erittäin huonosti kylmissä ja talvisissa olosuhteissa, koska niissä käytetty kumiseos on optimoitu lämpimiin olosuhteisiin. Tämä tarkoittaa, että matalassa lämpötilassa kumi muuttuu erittäin kovaksi eikä pysty tarjoamaan tarvittavaa pitoa talvella. Siksi renkaat pitää vaihtaa talvirengas. Talvirenkaissa on täysin erilainen kumiseos. Koostumus on optimoitu kylmiin sääolosuhteisiin, niin että renkaat pysyvät pehmeinä ja pystyvät mukailemaan tienpintaa tarjoten optimaalisen pidon.

Talvirenkaiden suhteen voit valita, haluatko nastarenkaat vai nastattomat talvirenkaat. Nastarenkaiden kulutuspinnassa on ulkonevia metallinastoja hyvän pidon varmistamiseksi. Tämä on paras vaihtoehto jäisille pinnoille. Nastattomissa talvirenkaissa on ainutlaatuinen kulutuspintakuvio, joka antaa jäälläkin hyvän pidon, mutta ei niin hyvää kuin nastarenkaat. Lumella molemmat renkaat toimivat hyvin, paitsi tiiviisti pakkautuneella lumella, joka on olomuodoltaan melkein kuin jäätä, ja missä tapauksessa nastarengas on jälleen parempi.

Kesä- ja talvirenkaiden käyttö on paras tapa varmistaa, että olet turvassa ympäri vuoden. Suurin haaste on päättää, milloin renkaat kannattaa vaihtaa. Nastarenkaiden suhteen on usein rajoituksia niiden käyttöajalle. Silti on hyvä varmistaa, että ne on asennettu ennen talven tuloa, koska ilman niitä ei ole turvallista ajaa talviolosuhteissa.

Lisätietoja kesä- ja talvirenkaista saat verkkosivultamme osoitteessa Nokian Tyres