Parhaat Tavat Välttää Vesiliirto

Kesäisin on muutamia asioita, joista on hyvä tietää vesiliirron välttämiseksi. Listaamme muutamia tapoja ennaltaehkäisyyn ja parhaan tavan selviytyä vesiliirrosta, jos se tapahtuu.

Vesiliirron riski on suuri, kun tiellä on paljon vettä. Vesiliirto tapahtuu, kun renkaat eivät pysty työntämään pois pinnalla olevaa vettä. Tämä saa renkaan kellumaan veden pinnalla ja menettämään kosketuksen tienpinnan kanssa.

Nopeudella on suuri merkitys, sillä mitä suurempi nopeus on, sitä vähemmän aikaa renkaalla on työntää vesi pois. Kun auto joutuu vesiliirtoon, menetät nopeutta ja yhteys tienpintaan palautuu ennen pitkää vauhdin hidastuessa.

Toinen merkittävä tekijä on kulutuspinnan syvyys, sillä syvemmillä urilla voit kanavoida enemmän vettä renkaan sivulle ja varastoida vettä enemmän uriin siten että rengas pysyy kosketuksessa tien pinnan kanssa. Kuluneet renkaat ovat aina suuri riski.

Laadukkaiden kesärenkaat kulutuspintakuvioon on toteutettu muotoilullisia elementtejä, jotka auttavat estämään vesiliirtoa. Näiden innovaatioiden avulla rengas työntää enemmän vettä sivulle yhä nopeammin. Tämä on merkittävä askel vesiliirron riskin vähentämisessä.

Jos sinulla on uudet laadukkaat renkaat, jotka ovat hyvät ehkäisemään vesiliirtoa ja mukautat nopeuttasi olosuhteiden mukaan, tilanteesi vesiliirron välttämiseen ja turvalliseen ajamiseen märissä olosuhteissa on erittäin hyvä.

Lisätietoja hyvistä renkaista vesiliirron ehkäisemiseksi saat verkkosivultamme osoitteessa https://vianor.fi/rengastietoa/rengasvinkit/ennakoi-vesiliirto/