Aja Turvallisesti Kaikissa Sääolosuhteissa

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:kesärenkaat
kesärenkaat

Turvallisen ajamisen suhteen sinun tulee luottaa renkaisiisi ja ajotaitoihisi. Renkaat ovat olennaisessa osassa varmistettaessa, että voit ajaa turvallisesti. Sää vaikuttaa ajokykyyn, mutta sen ei pidä estää meitä ajamasta. Renkaiden on kuitenkin vastattava vallitsevia sääolosuhteita. Hyvälaatuisilla ja olosuhteisiin sopivilla renkailla voit ajaa turvallisesti.

Jos asut alueella, jossa sääolosuhteet vaihtelevat suuresti talvi- ja kesäolosuhteiden välillä, kesärenkaat eivät riitä koko vuodeksi. Tällöin täytyy valita kaksi rengassarjaa ja vaihdella niiden välillä vuodenajan mukaan tai valita joka kelin renkaat, jotka on hyväksytty talviolosuhteisiin. Joka kelin rengas on suunniteltu toimimaan kaikissa sääolosuhteissa, olipa kyseessä sitten kuiva kesäinen tie tai jäiset ja lumiset talviolosuhteet. Pärjäät silti talvella paremmin talvirenkailla, ja jos alueella on säännöllisesti kunnon talvi, kannattaa vaihtaa renkaita vuodenaikojen välillä. Jos taas et voi koskaan olla varma, tuleeko kunnon talvi vai ei, nopeat sääolosuhteiden vaihtelut saattavat johtaa siihen, että sinulla on väärät renkaat. Näissä tapauksissa joka kelin renkaat ovat erittäin tärkeät ja varmistavat sen, että voit ajaa päivittäin säästä riippumatta ja sääennusteista välittämättä.

Jos päätät vaihtaa renkaita vuodenaikojen välillä, tarvitset kesärengassarjan ja talvirengassarjan. Sinun on varmistettava, että vaihdat renkaat ajoissa, jotta autossasi on talvirenkaat ennen talven saapumista, ja annat niiden olla autossa, kunnes talvi on varmasti takana. Kesällä ei kannata ajaa talvirenkailla, koska ne muuttuvat erittäin pehmeiksi ja kuluvat aiottua nopeammin. Jos käytät nastarenkaita, säädökset määrittävät koska ne on vaihdettava pois ja koska ne voidaan jälleen asentaa autoon.

Lisätietoja joka kelin renkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://vianor.fi/