Turvallisuus Kesäliikenteessä

kesärenkaat

Kesällä ajettaessa on varmistettava, että liikkuminen on turvallista. Avainasemassa on laadukkailla kesärenkaat varustettu turvallinen ja luotettava auto. Lisäksi pitää ajaa vastuullisesti. Renkaat vaikuttavat turvallisuuteen enemmän kuin ihmiset ajattelevat. Monet näkevät renkaat vain pakollisena pahana ja että ne ovat kaikki samanlaisia. Todellisuudessa renkaissa on suuria eroja ja väärällä rengasvalinnalla voi olla huomattavia seurauksia.

Jos seuraat Formula 1:n kaltaista moottoriurheilua, tiedät, kuinka tärkeä rengasvalinta on. Rengasstrategia on usein ratkaiseva tekijä kilpailun voittamisen tai häviämisen välillä. Tavallisessa ajossa ero ei ehkä ole aivan yhtä näkyvä, mutta renkailla voi olla suuri vaikutus erityisesti onnettomuuksien ennaltaehkäisyn kannalta. Jos renkaissasi ei ole hyvää pitoa jyrkissä mutkissa tai kaarroksissa, saatat menettää auton hallinnan. Jos renkaasi ovat kuluneet, saatat joutua vesiliirtoon. Vesiliirrossa menetät auton hallinnan ja voit joutua vakavaan onnettomuuteen. Kyky pysähtyä ajoissa on yksi tärkeimmistä tekijöistä onnettomuuksien estämiseksi. Kaikki tämä liittyy jarrutusmatkaan, joka riippuu käyttämistäsi renkaista.

Hyvät ja laadukkaat kesäolosuhteisiin suunnitellut renkaat ovat hyvät kesälämpötiloissa käytettäväksi. Ne tarjoavat riittävän pidon, jotta saat pidettyä autosi hallinnassa ja saat hyvän ajokokemuksen. Useimmat korkealaatuiset renkaat, joissa on riittävä kulutuspinta, pystyvät estämään vesiliirron. Renkaiden välillä on kuitenkin eroja. Kulutuspinnalle tehdyt innovaatiot ovat tehneet joistakin renkaista entistäkin parempia ehkäisemään vesiliirtoa parantamalla niiden kykyä ohjata vettä pois tienpinnalta. Vesiliirto tapahtuu, kun rengas ei kykene työntämään kaikkea vettä pois, ja menetät renkaan ja tienpinnan välisen kontaktin. Kun kontakti häviää, rengas liukuu vesikerroksen päällä ja menetät auton hallittavuuden. Varmista siis, että valitset renkaat, jotka ovat hyviä vesiliirron estämisessä.

Lisää vinkkejä  kesärenkaista saat verkkosivultamme osoitteessa Nokian Tyres