Turvallisuutta Uusilla Renkailla

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Uncategorized
talvirengas

Renkaat on tehty kulumaan. Yleensä laadukkaat renkaat kestävät pidempään kuin halvemmat. Mutta se on varmaa, että kaikki renkaat kuluvat ajan myötä. Tämä on yksi syy siihen, miksi pitää tarkistaa kulutuspinnan syvyyden olevan yli 4mm. Renkailla ei ole enää turvallista ajaa, jos syvyys jää alle 4 mm:n. Renkaat menettävät keskeisiä ominaisuuksiaan kulutuspinnan kuluessa, minkä vuoksi ne pitää korvata.

Renkaat ovat erittäin tärkeitä autosi turvallisuuden kannalta. Vaikka autosi olisi kuinka hyvä ja turvallinen, se ei toimi hyvin, jos siinä on huonot tai kuluneet renkaat. Jarrutusmatka on huomattavasti pidempi, kun kulutuspinta on liian pieni. Merkittävä syy liikenneonnettomuuksiin on se, ettei autoa saatu pysähtymään ajoissa. Se on myös syy siihen, miksi suuret nopeudet ovat vaarallisia, koska tällöin auton pysähtyminen kestää kauemmin. Pito onkin toinen keskeinen ominaisuus, joka häviää renkaan kuluessa. Ilman asianmukaista pitoa autosi luisuu mutkissa ja käännöksissä, ja menetät helposti auton hallinnan.

Jos sinulla on talvirenkaat, pito on vieläkin tärkeämpää. Talvella tienpinnat voivat olla hyvin liukkaita jään ja lumen vuoksi. Tämän vuosi kannattaa tarkistaa kulutuspinnan syvyys säännöllisesti varmistaaksesi, että talvirengas on jäljellä yli 4 mm kulutuspintaa. Tarvitset niin paljon pitoa kuin mahdollista talvirenkailta.

Rengaspaineet ovat toinen auton turvallisuuteen vaikuttava tekijä, koska alhainen rengaspaine johtaa huonompiin ajo-ominaisuuksiin. Renkaan kuluminen lisääntyy myös alhaisella rengaspaineella. Siksi kulutuspinnan syvyyden tarkistamisen lisäksi myös rengaspaineet on tarkistettava säännöllisesti, jotta voidaan varmistua siitä, että paine on auton käyttöohjeen mukainen. Pienellä rengaspaineella ajaminen lisää vierintävastusta, mikä puolestaan ​​lisää auton polttoaineenkulutusta. Tämä tarkoittaa, että auto on tankattava useammin. Matala rengaspaine tulee melko kalliiksi, koska renkaat kuluvat nopeammin ja auto kuluttaa enemmän polttoainetta, joten tarvitset pian uudet renkaat.

Lisätietoja renkaista saat vierailemalla verkkosivullamme osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/