Kevät On Haastavaa Aikaa Liikenteessä

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:kesärenkaat
kesärenkaat

Kevät vaihtelee maittain, mutta maissa, joissa kylmä talvi ja kuuma kesä vaihtelevat, kevät ja syksy voivat olla haastavaa aikaa. Joinain aikoina on läsnä sekä talvisia että kesäisiä keliolosuhteita. Päivä voi alkaa kesäisissä olosuhteissa ja päättyä täyteen talvikeliin.

Rengasvalintaa on vaikea tehdä tällaisissa olosuhteissa. Kerron aina ihmisille, että ajaa voi tällöin vain, jos autossa on vielä talvirenkaat. Tämä on yksi syy siihen, miksi SUV kesärenkaat kannattaa vaihtaa hyvissä ajoin talvirenkaisiin ennen talvisten kelien saapumista. Vastaavasti talvirenkaat kannattaa pitää autossa riittävän pitkään, jotta et päädy tilanteeseen, jossa tiellä on lunta tai loskaa ja autossa kesärenkaat.

Jos et ole kovin riippuvainen autostasi, voit jättää auton parkkiin, jos renkaat eivät vastaa keliolosuhteita. Tällöin vain vältät ajamista, kunnes sää paranee. Jos taas olet hyvin riippuvainen autostasi, varmista, että vaihdat talvirenkaat kesärenkaisiin hieman myöhemmin. Vaikka talvirenkaat eivät ole optimaalisia kesäolosuhteissa, ne ovat silti turvallisempi vaihtoehto kuin kesärenkaat jäällä tai lumella. Kesärenkaat muuttuvat koviksi ja niissä on hyvin vähäinen pito ja hallittavuus jäällä. Kesärenkaat kovettuvat jo heti nollan alapuolella, joten vaikka olosuhteet eivät olisikaan talviset, mutta ulkona on kylmä, kannattaa olla varovainen ajaessa, koska pito ei ole yhtä hyvä kuin odottaisit.

Emme voi koskaan olla varmoja säästä, ja kaikki johtaa todennäköisyyksiin. Mitä kauemmin odotat, sitä todennäköisempää on, että teet oikean päätöksen. Älä kuitenkaan odota liian kauan, koska jos ajat nastattomilla talvirenkailla lämpimällä säällä, niiden kuluminen kasvaa. Jos sinulla taas on nastarenkaat liian pitkään, saatat toimia vastoin paikallisia lakeja ja määräyksiä

Lisätietoja oikeista renkaista oikeisiin sääolosuhteisiin saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/