Renkaat Voivat Olla Merkittävä Turvallisuustekijä, Valitse Siis Viisaasti

Ajaessa saatat joutua kohtaamaan monia erilaisia ​​sääolosuhteita, jotka asettavat haasteita ajamiselle. Kyse voi olla auringonpaisteisesta kesästä kuivine teineen, sateisesta kesästä ja märistä teistä, tai loskaisesta, jäisestä ja lumisesta talvesta. Tiet voivat olla märät talvellakin. Vastaan voi tulla rakeita, rankkasade (talvellakin), raskasta loskaa tai tiukkaan pakkaantunutta lunta, joka on käytännössä kuin jäätä. Ellei sinulla ole renkaita näiden olosuhteiden varalta, niistä tulee riskitekijä, joka vaarantaa turvallisuutesi.

Haluat varmistaa, että sinulla on renkaat, joilla voit ajaa turvallisesti ja joilla on hyvä ajaa riippumatta kelistä ja tienpinnasta. Ohjattavuuden ja jarrutusmatkan tulee pysyä kohtuullisissa rajoissa. Tämä voidaan saavuttaa oikeilla renkailla. Saatat itsesi ja muut vaaraan käyttämällä renkaita, joita ei ole suunniteltu kyseisiin olosuhteisiin. Pahinta on tietysti yrittää ajaa talvella renkailla, joita ei ole hyväksytty talviolosuhteisiin.

Oikean renkaan valinta on tärkeää, muttei aina helppoa. Eri vaihtoehtoja on paljon, koska on myös monia erilaisia ​​sääolosuhteita, vuodenaikoja, suorituskykyvaatimuksia ja renkaan käyttötarkoituksia. Jos kohtaat sekä kesä- että talviolosuhteita, valitset todennäköisesti nastarenkaat tai kitkarenkaat ja käytät kesärenkaita kesäisin. Renkaat täytyy tällöin vaihtaa kesän ja talven välillä.

On tärkeää vaihtaa renkaat riittävän ajoissa ennen talven tuloa, jotta se ei pääse yllättämään. Kesärenkaat alla lumisten ja jäisten talviolosuhteiden saapuessa ei ole hyvä tilanne. Jos tällainen tilanne pääsee yllättämään, on parasta välttää ajamista ja miettiä, miten voit vaihtaa renkaat liikkumatta autoasi, vai onko järkevää odottaa mahdollista lämpimän sään paluuta. Vaihtaminen toisinkin päin on tärkeää, koska talvirenkaat ajaminen kesäolosuhteissa lisää niiden kulumista ja voi joissakin tapauksissa olla laitonta. Joten kun oletat, että talvi on vihdoin päättynyt, ala valmistella renkaiden vaihtoa.

Lisää vinkkejä asianmukaisista renkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa www.nokianrenkaat.fi