Yha Useammat Kayttavat Talvirenkaita

Vaikka monet ihmiset ajavat edelleen talvikaudellakin ympärivuotisilla renkailla, talvirenkaat ovat yhä suositumpia alueilla, joilla on ankarat sääolosuhteet. Ihmiset kunnioittavat lunta ja vaarallisia olosuhteita, jotka talvi tuo mukanaan. Useimmille kuljettajille turvallisuus sekä itsestään ja rakkaistaan huolehtiminen ajon aikana ovat avainasemassa.

Talvirenkaiden käyttö antaa lisää mielenrauhaa tien päällä vähentämällä tieliikenneonnettomuuksia ankaran talvikauden aikana. Joissakin valtioissa on lakeja, jotka sääntelevät talvirenkaiden käyttöä. Sinulla täytyy esimerkiksi olla talvirenkaat tietyillä teillä tai olosuhteiden ollessa sellaiset, että talvirenkaita tarvitaan. Kun valitset autoosi talvirenkaat, on järkevää valita korkealaatuiset renkaat, jotka on testattu ja hyväksytty talviolosuhteisiin, joko nastattomat talvirenkaat tai nastarenkaat. Nastarenkaissa on metalliset nastat, jotka antavat tarvittavan pidon erityisesti jäällä.

Molemmat vaihtoehdot antavat riittävästi pitoa, jotta voit turvallisesti ajaa talvisilla teillä. Metalliset nastat antavat hieman enemmän pitoa jäällä, joten jos haluat mahdollisimman paljon pitoa, valitse nastarengas. Tämä antaa sinulle parhaan pidon ja lyhyen jarrutusmatkan. Pystyt hallitsemaan ajoneuvoasi ajaessasi liukkailla pinnoilla. Sekä nastattomien talvirenkaiden että nastarenkaiden kulutuspinta on optimoitu niin, että se toimii liukkailla pinnoilla, lumessa ja loskassa. Talvirenkaiden urat on suunniteltu työntämään loska renkaan sivuille, jotta rengas pysyy jatkuvasti kosketuksessa tienpintaan.

Kun autoon on asennettu asianmukaiset talvirenkaat, voit ajaa turvallisemmin. Vaikka sinulla olisi hyvät renkaat, kannattaa silti kunnioittaa talviolosuhteita, koska ne ovat haastavimmat olosuhteet ajamiselle. Pidä tilannenopeus oikeana, aja tasaisesti, varmista, että renkaissa pysyy pito ja että etäisyytesi edellä ajaviin autoihin on riittävä.

Lisää tietoja talvirenkaista saat kotisivuiltamme osoitteessa nokianrenkaat.fi