Miten Optimoida Maasturisi Suorituskyky

Varmistaaksesi, että saat maasturistasi irti mahdollisimman paljon, on tärkeää pitää siitä huolta. Varmista, että noudatat huolto-ohjeita ja teet tarvittavat määräaikaishuollot. Jos autoasi ei ylläpidetä hyvin, siitä on vaikeaa saada irti sen koko suorituskykyä. Myös määräaikaishuoltojen välillä on varmistettava, että kaikki auton osat tulevat säännöllisesti huolletuiksi.

Renkaat ovat olennainen osa maastureiden turvallisuutta ja suorituskykyä. Siihen kannattaa hankkia renkaat, jotka vastaavat auton suorituskykyä, tässä tapauksessa erityiset maastoauton renkaat. Jos asut alueella, jolla on kunnollinen talvi, kannattaa hankkia maastoauton SUV talvirengas, jotta voit ajaa kyseisissä olosuhteissa. Ilman talviolosuhteisiin hyväksyttyä rengasta on vaarallista ajaa jäisillä tai lumisilla teillä. Jos yrität ajaa esimerkiksi kesärenkailla talvella, ne eivät toimi laisinkaan hyvin. On vaarallista yrittää ajaa kesärenkailla ankarissa talviolosuhteissa. Kesärenkaat on suunniteltu lämpimiin kesäolosuhteisiin eikä kylmiin talviin.

Renkaista on pidettä huolta ympäri vuoden. Varmista, että aina tankatessasi auton tarkistat, ettei renkaissa ole viiltoja tai repeämiä. Tarkista myös, että urasyvyys on vähintään 4 mm, jolla varmistetaan asianmukainen suorituskyky ja turvallisuus. Matala urasyvyys on vaarallinen, sillä se saa renkaat luisumaan eikä niillä ole silloin riittävää pitoa. Myös jarrutusmatka kasvaa, joten et saa autoasi pysähtymään riittävän nopeasti. Tarvitsemme lyhyen jarrutusmatkan välttääksemme onnettomuuksia ajaessamme.

Lisää tietoja maastureiden renkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa www.nokianrenkaat.fi