Mista Voi Tietaa, Mitka Renkaat Kannattaa Valita Talvirenkaita Ostaessa?

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Nastarenkaat

Oikeiden renkaiden valinta erilaisten vaihtoehtojen viidakossa ei aina ole aivan helppoa, erityisesti jos et tiedä kovinkaan paljon renkaista ja niiden eroista.

Renkaat voidaan jakaa pohjimmiltaan muutamaan eri luokkaan sään perusteella. Tärkein jako on talvi- ja kesärenkaiden välillä. Näiden lisäksi on joka kelin renkaat, joita voi käyttää ympäri vuoden. Renkaat voidaan luokitella myös niiden suorituskyvyn perusteella tavanomaisiin renkaisiin ja korkean suorituskyvyn renkaisiin. Jopa erilaiset tienpinnat saattavat vaatia erilaisia renkaita, esimerkiksi maastorenkaat ja raskaat renkaat.

Tärkein valinta on tyypillisesti kesä- ja talvirenkaiden välillä, jolloin tulee valita minkä tyyppisen kesärenkaan ja minkä tyyppisen talvirenkaat haluat. Talvirenkaita valitessa vaihtoehtoja on hieman enemmän sen mukaan, millaisia sääolosuhteita todennäköisimmin kohtaat, esimerkiksi erittäin lumiset olosuhteet tai erittäin jäiset olosuhteet. Myös henkilökohtaisilla mieltymyksillä vaikutusta. Jotkut haluavat nastarenkaat, kun taas toiset suosivat nastattomia talvirenkaita. Molemmat toimivat hyvin talviolosuhteissa, erityisesti jos valitset laadukkaat renkaat. Pyrkimys säästää rahaa valitsemalla vähemmän laadukkaat renkaat voi helposti vaikuttaa kielteisesti turvallisuuteesi, autosi polttoainetehokkuuteen sekä renkaidesi käyttöikään. On siis parempi valita korkealaatuinen rengas haastaviin talviolosuhteisiin.

Nastarenkaat on parempi pito jäällä, joten jos ajat paljon jäisillä pinnoilla ja tarvitset parhaan mahdollisen pidon, kannattaa valita nastarenkaat. Jos taas kohtaat enemmän olosuhteita, joissa on jään sijasta lunta tai hiekoitettuja teitä, kannattaa valita nastattomat talvirenkaat. Kuten edellä mainittiin, molemmat toimivat talviolosuhteissa turvallisesti. Tärkeää on tarkastaa renkaiden vierintävastusluokitus, jotta voit arvioida niiden polttoainetehokkuuden, niiden vierintämelu, joka vaikuttaa ajomukavuuteen, sekä niiden pito märällä pinnalla. Ennen päätöksen tekemistä on myös hyvä lukea lehtien turvallisuusjuttuja ja rengastestejä, joista selviää miten renkaat toimivat jäällä ja lumessa.

Lisätietoja talvirenkaiden valinnasta saat vierailemalla verkkosivullamme osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/