Valitse Aina Talvirenkaat Talviolosuhteisiin

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Talvirenkaat

talvirenkaat

Saattaa tuntua loogiselta, mutta useimmat ihmiset eivät tunnu ajattelevan asiaa. He jatkavat ajamista riippumatta säästä tai renkaiden kunnosta. Vaikuttaa olevan varsin vähän tietoa renkaiden merkityksestä ja niiden tärkeydestä turvallisuutesi kannalta. Turvallisuus on erityisen tärkeää talvikaudella, koska talvella ajaminen on paljon haastavampaa.

Talvella ero talvirenkailla ajaessa tai ajaessa ilman hyväksyttyjä talvirenkaita, on kuinka hyvin hallittavissa auto on. Kesärenkaita käytettäessä sinulla ei ole lähes yhtään pitoa jäällä. Tämä tarkoittaa sitä, että et voi hallita ajoneuvon suuntaa, etkä saa sitä halutessasi pysähtymään. Kaikki ovat varmaankin samaa mieltä siitä, että meidän on pystyttävä hallitsemaan ajoneuvoa. Näin ollen ei ole mitään todellista vaihtoehtoa talviolosuhteisiin suunniteltujen renkaiden hankkimiselle. Jos talvet eivät ole kovin ankaria, lämpötila laskee pakkasen puolelle vain harvoin eikä lunta juuri esiinny, saatat pärjätä renkailla, jotka on tarkoitettu useisiin erilaisiin sääolosuhteisiin ja tienpinnoille. Jos sen sijaan kohtaat todellisia talvia, joihin kuuluu lunta, jäätä ja loskaa, ei ole mitään vaihtoehtoa talviolosuhteisiin tarkoitettujen talvirenkaiden hankinnalle.

Jäällä tarvitset talvirenkaat, jotka on suunniteltu tätä ajatellen. Talvirenkaissa on täysin erilainen kumiyhdiste ja kulutuspintakuvio kuin kesärenkaissa. Niiden ansiosta ne toimivat niin hyvin liukkailla pinnoilla. Nastarenkaiden toiminta perustuu metallisiin nastoihin, jotka on upotettu kulutuspintaan antamaan pitoa jäällä. Niissä on myös leveät urat, jotka toimivat hyvin loskassa. Nastattomissa talvirenkaissa on erityinen kumiyhdiste, joka antaa pitoa ilman nastoja.

Kun olet valinnut itsellesi sopivan renkaan, varmista että se on korkealaatuinen. Näin saat renkaan, joka on turvallisempi, taloudellisempi ja kulutusta kestävä.

Lisätietoja talvirenkaista saat verkkosivultamme osoitteessa: Nokian Tyres