Kaksi Parasta Keinoa Ajaa Turvallisesti Talvella

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Nastarenkaat

Nastarenkaat

Kun ajat talvella, on kaksi tärkeää tekijää, jotka sinun on varmistettava pysyäksesi turvassa. Ensimmäinen on varmistaa, että ajoneuvosi on varustettu asianmukaisilla talvirenkailla. Asianmukainen sarja tarkoittaa korkealaatuisia renkaita, jotka on hyväksytty talvikäyttöön. Talvirenkaat ovat joko nastarenkaita tai nastattomia talvirenkaita. Nastarenkaat on metallinastat kulutuspinnassa. Ne takaavat hyvän pidon, jolloin pystyt hallitsemaan ajoneuvoasi liukkaissa olosuhteissa.

Koska talveen liittyy lumi, jää ja loska, tarvitset renkaan, joka toimii tällaisilla ​​pinnoilla. Hyvälaatuinen talvirengas pystyy tähän. Valittavissa on myös nastattomat talvirenkaat, joissa on innovatiivinen erinomaisen pidon antava kulutuspinta sekä erityinen kumiseos, joka antaa lisäpitoa liukkailla pinnoilla. Sekä nastarenkaat että nastattomat talvirenkaat antavat riittävän pidon turvalliseen talvella ajoon. Nastat ovat hieman parempia jäisillä pinnoilla ja pakkaantuneella lumella.

Jos siis ajat paljon jäisillä pinnoilla, kannattaa hankkia nastarenkaat. Kummallekin rengasvaihtoehdolle esiin astuu turvallisen talviajamisen toinen tekijä, mikä on riittävän alhaisen nopeuden ylläpitäminen. Jotta ajo on turvallista, nopeus täytyy pitää ympäristötekijöihin mukautetulla tasolla. Alempi nopeus mahdollistaa paljon lyhyemmän jarrutusmatkan. Jarrutusmatka on jo huomattavasti pidentynyt talviolosuhteissa. Pidentyneen jarrutusmatkan vuoksi on pidettävä pidempi etäisyys edessäsi ajaviin autoihin riittävän pysähtymismatkan varmistamiseksi. Alempi nopeus ja hyvät renkaat takaavat, että voit pysähtyä ajoissa onnettomuuden välttämiseksi pitäessäsi asianmukaisen turvavälin.

Koska talvella ajaminen on varsin äärimmäistä, varmista, että noudatat turvallisuutesi vuoksi näitä sääntöjä. Kyse ei ole ainoastaan sinusta, vaan myös muista tienkäyttäjistä.

Lisätietoja talvirenkaista talviolosuhteissa tutustu: www.nokianrenkaat.fi