Turvallisuus Ennen Kaikkea Talviajossa

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Talvirengas

talvirengas

Vaikka talvirenkaat eivät ole pakolliset suuressa osassa Pohjois Amerikkaa ne ovat silti suositeltuja jos aluellasi on kunnon talviolosuhteet. Tämä on ennen kaikkea suotavaa oman turvallisuutesi kannalta. Koska monet kuskit eivät tiedä paljoa renkaista, eivätkä ymmärrä kuinka paljon oikeat renkaat lisäävät ajoturvallisuutta ja mukavuutta, he ajavat vähän millä renkailla sattuu. Jos he tietäisivät kuinka vaarallista ajaminen kesärenkailla on talvella he varmasti hankkisivat talvirenkaat saman tien.

Kesärenkaissa tapahtuu merkittäviä muutoksia lämpötilan laskiessa. Kesärenkaat, kun ei ole suunniteltu ajettavan matalissa lämpötiloissa, joten ne suoriutuvat parhaiten lämpimissä olosuhteissa eli plussakeleillä. Kun lämpötila laskee alle nollan kesärenkaan ominaisuudet muuttuvat. Tällöin kesärenkaiden kumimateriaali kovettuu ja niiden ajo-ominaisuudet heikkenevät. Kova kumi ei myöskään pidä enää liukkailla pinnoilla.

Myös lumi ja loska aiheuttavat suuria ongelmia kesärenkaille, koska niiden urat eivät ole lumelle tai loskalle suunniteltuja. Tästä johtuen ne eivät kykene työntämään lunta ja loskaa pois renkaan ja tien välistä mikä on autolle vaarallista. Joten jos alueellasi on kunnon talvi ja renkaitasi ei ole hyväksytty talvikäyttöön niin ei kannata ajaa missään nimessä. Auton kontrollin menettäminen ajaessa on kauhea tunne ja se on lisäksi vaarallista paitsi itsellesi niin myös muille liikenteessä oleville.

Vaikka kotiseudullasi ei olisi lakia mikä on säätänyt talvirengas käytön pakolliseksi niin edellämainituista syistä johtuen, harkitset tästä lähtien varmasti kahdesti kesärenkailla ajamista talvikeleillä. Jos koet, että renkaiden vaihdoista on liikaa vaivaa niin voit myös käyttää talviajoon valtuutettuja joka sään renkaita. Tällainen rengas suoriutuu jäästä ja lumesta, sekä pitää ajamisen turvallisena säällä kuin säällä. Näillä renkailla suorituskyky kesällä tai talvella ei ole paras mahdollinen, mutta ne ovat silti ihan hyvä vaihtoehto.

Lisää tietoa talvirenkaista osoitteessa: www.nokianrenkaat.fi