Parhaat Renkaat Talviajoon

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Talvirenkaat

Talvirenkaat

Talvirenkaat ovat luonnollisesti parhaita talviajoon, erityisesti hyvälaatuiset talvirenkaat. Laadukkailla talvirenkailla voit ajaa turvallisesti äärimmäisissäkin olosuhteissa. Parhaat talvirenkaat tulevat yleensä maista joissa talviolosuhteet ovat ankarat. Tämä johtuu siitä, että näiden maiden ihmisillä on runsaasti kokemusta ankarista talviolosuhteista ja siksi he ymmärtävät talvirenkaiden päälle ja lisäksi, heillä on loistavat testiajoradat.

Voit valita joko nasta- tai kitkarenkaat kunhan panostat laatuun. Nastarenkaissa on yleensä parempi pito erityisestä jääpinnalla. Jos talvella tiet alueellasi ovat enemmän jäiset kuin lumiset niin silloin kannattaa valita nastat.

Jos taas tiet alueellasi ovat enemmän lumiset, kuin jäiset tai ajat kaupunkialueella niin silloin kannattaa suosia kitkarenkaita. Kunhan ne ovat korkealaatuisia ne suoriutuvat talviajon haasteista yhtä hyvin, kuin nastarenkaat.

Kyky tehdä ajaessa nopeita käännöksiä ja hyvä pito, kun kiihdytät tai haluat pysähtyä ovat tärkeitä tekijöitä talviajossa. Oikeanlainen kumimateriaali on standardi talvirenkaissa, mutta sinun tulee renkaita hankkiessa tarkistaa, että ne ovat varmasti talviajoon hyväksytyt. Niissä tulee olla symboli jossa on kolme vuorenhuippua ja lumihiutale niiden sisällä joka tarkoittaa sitä, että ne on testattu ja hyväksytty talviajoon.

Jos päätät valita nastarenkaat sinun tulee ottaa huomioon se, että niitä saa käyttää aikaisintaan vasta tietyn lakisääteisen päivämäärän jälkeen. Yleensä on myös säädetty päivämäärä johon mennessä ne tulee olla vaihdettu kesärenkaisiin. Näitä päivämääriä noudattamalla säästyt ikäviltä laskuilta jos poliisi sattuu sinut pysäyttämään. Myöskin lain mukaan talvella on luonnollisesti autossa käytettävä talvirenkaita. Talvirenkaat tulee myös olla hyvässä kunnossa ja niiden urasyvyys tulee olla riittävän syvä. Renkaat ovat erittäin tärkeä osa autoasi ja ajoturvallisuuden kannalta. Renkaisiin kannattaa siis panostaa.

Lisää infoa talvirenkaista osoitteessa: nokianrenkaat.fi