Maasturin Renkaat Erilaisille Keleille

renkaat

Monet ostavat kuorma-auton tai maasturin, koska heillä on tarvetta vähän isommalle ja järeämmälle autolle. Jotkut taas ostavat niitä vain muodon vuoksi. Usein kuulee sanottavan, että ne ovat turvallisempia kuin henkilöautot. Tämä johtuu siitä, että niissä kuljettaja ja matkustajat isuvat ylempänä kuin henkilöautoissa ja ne ovat lisäksi painavempia. Maasturit sopivat sekä off-road ajamiseen, että käytettäväksi kaupungeissa ja moottoriteillä. Niinkuin henkilöautoissakin on tärkeää myös isommissa autoissa pitää huoli siitä, että käytössäsi olevat renkaat soveltuvat sen hetkiseen vuodenaikaan. Samalla lailla kuin käytämme erilaisia vaatteitakin eri vuodenaikoina.

Jos haluat parhainta suorituskykyä autostasi, niin renkaat ovat erittäin tärkeä tekijä siinä. Jos aiot off-roadata tai ajaa muuten karuissa olosuhteissa niin renkaiden tulee olla oikeantyyppiset. Jos taas ajo-olosuhteet vaihtelevat suuresti niin silloin kannattaa harkita joka säälle sopivia renkaita. Niillä voi ajaa monenlaisissa olosuhteissa. Jos aiot ajaa myös talvella niin pidä huoli siitä, että renkaat on hyväksytty myös talviajoon. Tämä tarkoittaa sitä, että ne suoriutuvat hyvin myös talven matalissa lämpötiloissa.

Maasturi tai kuorma-auto tarvitsee ehdottomasti korkealaatuiset talvirenkaat jos aiot ajaa talviolosuhteissa. Auton painosta johtuen kontrollin menettäminen jäisellä tiellä on erityisen vaarallista. Jäisillä alueilla kannattaakin suosia nastarenkaita jotta autosi pysähtyisi mahdollisimman nopeasti jarruttaessa tai, että pito olisi riittävän hyvä liikkeelle lähdettäessä. Joten jos haluat varmistaa, että ajaminen talviolosuhteissa on turvallista ja optimaalista vaihdata kesärenkaat talvirenkaisiin ajoissa ennen kuin lämpötila painuu pakkasen puolelle ja ensilumi saapuu.

Lisää informaatiota talvirenkaista sivustolla: Nokian Tyres