Lumi Saapuu Aikaisin Pohjolaan

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Talvirenkaat

talvirenkaat

Luonnollisesti pohjoisessa asuville talvi saapuu aikaisemmin, kuin etelässä asuville. Toisaalta pohjoisessa asuvat ovat myöskin usein paremmin valmistautuneita talven tuloon, koska he tietävät kokemuksesta talven saapuvan varhain. He ovat tietoisia talvirenkaiden pakollisuudesta ja siksi vaihtavat renkaat jo aikaisin. Etelässä asuvat eivät välttämättä näe paljoa lunta ja he todennäköisemmin tulevat yllätetyiksi ensilumen sataessa.

Koska kesärenkaat eivät suoriudu hyvin talviolosuhteissa, autosi tarvitsee kunnon talvirenkaat mikäli alueellasi vallitsee kunnon talviolosuhteet talvella. Jo se, että lämpötila painuu pakkasen puolelle vaikkei lunta sataisikaan heikentää kesärenkaiden suoriutumista. Tämä johtuu kesärenkaissa käytettävästä kumimateriaalista joka on erilaista verrattuna talvirenkaisiin. Talvirenkaiden kumimateriaali on optimoitu erilaisilla lisäaineilla jotta renkaat olisivat pehmeät ja joustavat talviolosuhteissa. Se mahdollistaa hyvän kontaktin ja pidon tien pintaan.

Tämän lisäksi talvirenkaat on suunniteltu jotta autolla olisi hyvä pito myöskin liukkailla teillä. Tämä voidaan saavuttaa erilaisilla urasuunnitteluilla ja myöskin nastoilla. Kunnon metallisilla tai keraamisilla nastoilla auton suorituskyky pysyy hyvänä jäisillä teillä. Joten jos alueellasi on paljon jäätä talvisin, niin nastarenkaat ovat silloin paras vaihtoehto.

Pelkkä talvirenkaiden hankinta ei riitä vaan ne pitää myös olla asennettuna autoosi ennen, kuin talvi saapuu maahan. Jos myöhästyt niin ei kannata yrittää ajaa kesärenkailla. Se on vähän sama, kuin lähtisit talvella ulos kesäkengissä. Se ei ole hyvä idea. Kannattaa siis jättää auto talliin ja odottaa kunnes tiet ovat sulat. Kesärenkailla ajaminen talviolosuhteissa ei ole vain laitonta vaan myös vaarallista itsellesi ja muille.

Lisää tietoa talvirenkaista osoitteessa: https://www.nokianrenkaat.fi/