Paranna Autosi Turvallisuutta

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Renkaat

kesärengas

On olemassa muutamia yksinkertaisia renkaisiin liitttyvia keinoja ja asioita joilla voit helposta parantaa autosi turvallisuutta. Ensiksi kannattaa tarkistaa renkaiden kunto, niiden urasyvyys (yli 4mm) ja, että ne ovat kuluneet jokseenkin tasaisesti. Jos huomaat renkaiden kulumisessa suuria eroja  sinun tulee vaihtaa rengas päikseen. Jos vaikka eturenkaasi ovat hyvinkin kuluneet verrattuna takarenkaisiin, niin se ei ole optimaalista. Aina kannattaa vaihdattaa renkaiden paikkoja ja uusia koko rengas-setti kerralla, jotta ne kuluisivat mahdollisimman tasaisesti. 

Kannattaa aina panostaa korkealaatuisiin renkaisiin, koska sillä on suuri merkitys auton yleiseen turvallisuuteen. Lisäksi renkaista kannattaa pitää hyvää huolta. Renkaiden ylläpito ei tarkoita ainoastaan niiden säännöllistä tarkistamista, vaan myös ilmanpaineen tsekkaamista. Liian matala illmanpaine renkaissa lisää kitkaa ja kuluttaa niitä ja se myös vaikuttaaa polttoaineenkulutukseen negatiivisesti.

Kaikista tärkeintä on valita oikeanlainen rengas sää- ja muihin olosuhteisiisi nähden. Luonnollisesti talvella käytetään talvi- ja kesällä kesärenkaat. Jos ajat usein kovalla nopeudella tarvitset siihen suunnitellun renkaan. Tai jos tykkäät off-road ajamisesta niin kannattaa hankkia aramidi-vahvistettu rengas. Kaikki nämä asiat tukevat ajoturvallisuutta, joten noudatathan kaikkia näitä periaatteita.

Lisätietoa renkaiden turvallisuudesta osoitteessa: https://nokianrenkaat.fi/