Parhaat Renkaat Tulevaan Talveen

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Talvirenkaat

Talvirenkaat

Nyt, kun talvi on lähestymässä on tärkeää pitää huolta, että sinulla on vuodenaikaan sopivat renkaat autossasi. Tämä tarkoittaa siis renkaita jotka on virallisesti testattu ja hyväksytty talvikäyttöön ja ne tunnistaa renkaissa olevasta lumihiutale-merkistä. Koska ajaminen talviolosuhteissa on tavallista haastavampaa on tärkeää valita oikeanlaiset ja hyvälaatuiset renkaat paikallisiin olosuhteisiin.  

Talvirenkaiden kumisekoitus poikkeaa kesärenkaiden vastaavasta siinä, että se pitää renkaat joustavina myös pakkasilla. Kesärenkaat muuttuvat talvipakkasilla liian koviksi jotta nillä olisi turvallista ajaa. Ne eivät silloin mukaudu ajopintaan ja luistavat vaarallisesti. Lisäksi niiden urasuunnittelu ei ole tarkoitettu talviolosuhteisiin.

Talvirenkaat on kahdenlaisia: kitka- ja nastarenkaita. Nastarenkaissa on kuoressa kiinni terävät nastat, jotka pureutuvat jäähän tai lumeen ja luovat näin pitoa ajamiseen.

Kitkarenkaissa taas urat ja kierteet on suunniteltu siten, että ne luovat pitoa ja joissakin malleissa renkaaseen on lisätty mineraalihiukkasia jotka tekevät renkaasta purevamman. Niissä on usein myös syvät urat sivuja myöten jotka vielä parantavat renkaan kontaktia ajopintaan sekä pitoa

Nastarenkailla pito on luonnollisesti kaikista paras ja niitä suositellaan käytettäväksi runsaan jään ja pakkautuneen lumen peittämillä alueilla. Huono puoli niissä on se, että niiden käyttöä yleensä rajoitetaan lain puitteissa, eli milloin niitä saa käyttää ja mihin mennessä ne pitää vaihtaa. Joten jos harkitset nastarenkaat käyttöä kannattaa selvittää paikalliset säännöt ja lait niitä koskien.

Lisätietoja nastarenkaista osoitteessa: https://www.nokianrenkaat.fi/