Oikeanlainen Ylläpito Talvirenkaillesi

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Talvirenkaat

renkaat

Pitääksesi renkaasi hyvässä kunnossa noudata seuraavia periaatteita.

 Renkaan paine

Yksi tärkeimmistä asioista talvirengas kunnossa pitämiseksi on pitää huoli siitä, että renkaissa on sopiva ilmanpaine. Rengas jossa on liian matala tai korkea ilmanpaine kuluttaa enemmän polttoainetta, kuluu nopeammin eikä ole suorituskyvyltään yhtä hyvä, joten sellaisella ajaminen on paitsi epätaloudellista myös vaarallista. Ilmanpaine kannattaa tarkistaa säännöllisesti ainakin kerran kuussa.

Urasyvyys

Renkaiden oikea urasyvyys takaa optimaalisen suorituskyvyn. Jos renkaidesi uriesi syvyys on vähemmän, kuin suositeltu 4mm ei ajokokemus ole optimaalinen. Lisäksi auton jarrutusmatka pitenee, sekä renkaiden veden, jään ja lumen hylkimiskyky on heikentynyt. Renkaat joissa urasyvyys on alle 4mm tulisi vaihdattaa ripeästi.

Vaihda renkaat

Pidä huoli, että saat kesärenkaat vaihdettua talvirenkaisiin ja toisinpäin ennen vuodenajan vaihtumista. Talvirenkaillakaan ei voi ajaa lämpimillä kesäkeleillä sillä ne ovat siihen liian pehmeät ja ne myös kuluvat nopeasti ja haittaavat auton suorituskykyä.

 Kierrätä renkaita

Vuodenaikojen vaihtuessa kannattaa aina kierrättää renkaat jotta ne kuluisivat tasaisesti. Nastarenkaita käytettäessä on tärkeää pitää renkaiden sivut samoilla puolilla. Jos esim. asennat vasemman renkaan oikean käden puolelle, se muuttaa renkaan kääntymistä ja voi aiheuttaa nastojen putoamisen renkaan pinnalta.

 Nopea tarkistus

Tämä tarkoittaa vain silmämääräistä vilkaisua esim. autoa tankatessa. Huolellisempi tarkastus kannattaa tehdä aina kerran kuussa ja kokonaisvaltainen autohuollossa renkaita vaihdattaessa. Huoltamon henkilökunta osaa myös tarkistaa urasyvyyden ja renkaiden suuntauksen.

Aja varovasti

Aja aina vastuullisesti ja pidä vauhti kohtuullisena. Paina kaasua rauhallisesti, etteivät renkaat sudi turhaan.

Näitä periaatteita noudattamalla renkaasi tulevat kestämään niiden keskimääräisen arvioidun eliniän.

Lisää infoa talvirenkaista ja niiden ylläpidosta osoitteessa: nokianrenkaat.fi