Myös Kuorma-Autosi Tai Maasturisi Tarvitsee Talvirenkaat

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Uncategorized

kesärenkaat

Jos asut alueella jossa sataa talvisin lunta ja räntää ja on jäistä niin silloin kannattaa ehdottomasti hankkia myös kuorma-, pakettiautoosi tai maasturiisi myöskin talvirenkaat. Johtuen näiden ajoneuvojen suuresta koosta ja siitä, että niiden maastureiden talvirenkailla voi ajaa millä tahansa tiepinnalla ne ovat kumimateriaalin koostumukseltaan erilaisia, kuin kesärenkaat. Talvirenkaiden kumimateriaali pysyy joustavana ja pehmeänä pakkaskeleillä, kun taas kesärenkaat muuttuvat pakkasilla koviksi ja joustamattomiksi. 

Tämä tarkoittaa sitä, että jos yrität ajaa maasturin kesärenkailla talviolosuhteissa niin siinä voi käydä huonosti. Tarvitset renkaan joka on valmistettu oikeanlaisesta kumiseoksesta ja joka on testattu ja autorisoitu talvikäyttöön. Talvirenkaissa on jäällä, lumella tai loskalla ajoon suunniteltu urakuviointi joka takaa hyvän suorituskyvyn talviolosuhteissa. Joissain talvirenkaissa on myöskin nastat jotka takaavat pidon jäällä ja pakkautuneessa lumessa. Nastarenkaat ovat paras valinta tällaisiin olosuhteisiin.

Toinen vaihtoehto ovat ns. kitkarenkaat joissa on sivuttaisuurteita ja jopa kovia kristalleja urissa kiinni jotta ne pitäisivät jääpinnalla. Uurteiden suunnittelu myös takaa, että kitkarenkaat myös hylkivät loskaa ja lunta renkaan ja tien pinnan välistä.

Lisää tietoa talvirenkaista osoitteessa: www.nokianrenkaat.fi