Miksi Vaihtaa Talvirenkaisiin

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Talvirengas

Talvirengas

Turvallisuus ennen kaikkea, sillä kesärenkailla ajaminen talvella on äärimmäisen vaarallista. Kesärenkaat kovettuvat, kun lämpötila painuu pakkasen puolelle. Tästä syystä useimmissa ankaran talven maissa talvirengas käyttö on laissa säädetty pakolliseksi, jotta vältyttäisiin turhilta onnettomuuksilta.

Kesärenkaiden kumiseos on suunniteltu pysymään pehmeänä kesäaikana, jotta sillä olisi erinomainen pito ja ajotunto kesäolosuhteissa. Tästä optimisoinnista johtuen talvella ne taas ovat ajamiseen soveltumattomat. Talvirenkaat taas on suunniteltu pysymään pehmeinä ja joustavina kovillakin pakkasilla johtuen eri kumiseoksesta. Tämä takaa, että ne luovat pitoa talvikeleillä.

Lisäksi talvirenkaiden urat ovat erilaiset kesärenkaisiin verrattuna, sillä ne on optimoitu lumi, räntä ja jääolosuhteisiin. Talvirenkaiden urat työntävät loskaa pois renkaan ja tien pinnan välistä samaan tapaan, kuin kesärenkaat tekevät veden suhteen. Nämä urat myös kasvattavat renkaiden pitoa lumisella tien pinnalla. Jos käytät nastarenkaat niin silloin renkaissa on näiden urien lisäksi vielä metalliset piikitkin. Nämä piikit eli nastat vähentävät jarrutusmatkaa, auttavat kurveissa, kiihdytyksissä ja liikkeellelähdöissä.

Kitkarenkaiden pito taas perustuu urasuunnitteluun ja erityiseen kumiseokseen josta ne on valmistettu. Jäällä tämä suunnittelu takaa pitoa imukuppien tapaan, kun taas lumellakin pito on hyvä kitkarenkaillakin. Joten tiivistettynä syy renkaiden vaihtoon on turvallisuus ja rengasmerkkejä ja malleja on lukuisia joista valita omanlaisensa, kunhan ne ovat varmasti laadukkaat ja joko kitka- nastarenkaat talvikäyttöön.

Lisätietoja nasta- ja kitkarenkaista osoitteessa: https://nokianrenkaat.fi/