Aika Laittaa Maasturisi Talvikuntoon

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Talvirenkaat

nastarenkaat

Kun talvi on saapumaisillaan on hyvä varmistaa, että maasturisi on valmis ajoon uusissa olosuhteissa. Tärkein asia varmistaa ensiksi on pitää huoli siitä, että maasturissasi on hyvälaatuiset talvirenkaat. Kunnon talvirenkaat tai lumirenkaat, kuten jotkut niitä kutsuvat voi tunnistaa lumihiutale merkistä joka niihin on merkitty. Tämä indikoi sitä, että ne on virallisesti hyväksytty ja testattu talviolosuhteisiin sopiviksi. Voit valita joko nasta- tai kitkarenkaiden väliltä. Valinta riippuu paljon alueesi sääolosuhteista. Maasturin nastarenkaat ovat paras valinta jäisiin olosuhteisiin. Jos asut rannikolla missä jäätä on usein paljon kaduilla suosittelemme nastarenkaita. Jos taas asut mantereella jossa lumi on yleisempää niin suosittelemme kitkarenkaita.

Molemmat talvirengastyypit ovat hyviä ja turvallisia käyttää varsinkin jos valitset laadukkaat renkaat. Suosittelemme erityisesti Nokian renkaita koska ne ovat Suomen olosuhteisiin suunniteltuja ja maailman pohjoisimmalla testiradalla testattuja. Lisäksi Nokia jatkuvasti parantelee renkaidensa laatua ja malleja, joten voit olla varma, että saat rahallesi vastinetta.

Suosittelemme, että pidät aina autossasi muutamie apuvälineitä. Osaa näistä tarvitset päivittäin talviajossa ja osa on erityistilanteita varten. Varsinkin jos lähdet pidemmälle ajolle maaseudulle nämä välineet ovat hyvä olla mukana.

Tässä lista niistä:

-Jääraaputin

-Hiekkaa

-Hanskat

-Pieni lapio

-Lumiharja

Jos lähdet pidemmälle ajelulle harkitse myös näitä:

-Virtapankki (puhelimen lataukseen)

-Peitto, lämmin takki, talvikengät ja hattu

-Kunnon lapio

Perustarvikkeet:

-Ensiapulaukku

-Varoituskolmio

-Starttipiuhat

-Taskulamppu

Näitä vinkkejä noudattamalla talviajamisesi tulisi sujua ilman ongelmia. Muista kuitenkin tärkein eli talvirenkaiden vaihto ennen ensilumen saapumista.

Lukeaksesi lisää talviajamisesta maasturilla vieraile osoitteessa: Nokian Tyres