Miten Ajaa Nastattomilla Talvirenkailla

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Uncategorized

suv kesärenkaat

Tänä päivänä nastattomat talvirenkaat ovat suosituin valinta talvirenkaaksi talvikäyttöön.

Nykyaikaiset talvirenkaat ovat huipputeknisiä tuotteita, koskien sekä nastarenkaita että nastattomia talvirenkaita. Nastarenkaiden osalta nastat ovat kevyempiä ja lyhempiä, mikä vähentää tien kulumista ja takaa mukavan melutason. Nastattomien renkaiden osalta kehitys näkyy kumiseoksessa ja kulutuspintakuviossa, jossa on liukkailla pinnoilla hyvän pidon takaavia sivuttaisuurteita. Sivuttaisuurteet toimivat jäällä pieninä purentareunoina, jotka auttavat kiihdytyksessä, hidastuksessa sekä auton liukumisen ehkäisemisessä.

Talvirenkaissa käytettävät kumiseokset on suunniteltu olemaan pehmeitä ja joustavia talven lämpötiloissa, kun taas samoissa olosuhteissa kesärenkaat ovat kovia ja jäykkiä. Talvirenkaiden syvien urien ansiosta rengas siirtää hyvin lunta ja loskaa altaan. Niiden ansiosta renkaassa on myös parempi kitka lumisilla renkailla lumella ajettaessa, koska lumi keräytyy kulutuspinnan lohkoihin.

Ajettaessa nastattomilla talvirenkaat tulee pystyä säilyttämään hyvä kitka ja ajoneuvon hallittavuus. Kuten aina ajettaessa talviolosuhteissa, tulee varmistaa riittävä etäisyys edellä oleviin ajoneuvoihin, koska jarrutusmatka on liukkaalla pinnalla pidempi. ABS-jarrut varmistavat, että jarrut eivät lukkiudu ja että jarrutusmatka on lyhempi.

Ajettaessa nastattomilla talvirenkailla varmista että:

·         Jarrutat rauhallisesti

·         Tarkkailet nopeuttasi

·         Pysyt riittävän etäällä edellä ajavista

·         Olet huolellinen jäällä ja pakkautuneella lumella ajettaessa

·         Et käytä niitä kesällä, vaan vaihdat autoosi kesärenkaat

Lisätietoja nastattomista talvirenkaista saat verkkosivultamme osoitteessa: https://www.nokianrenkaat.fi/