Miten Ajaa Nastarenkailla

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Uncategorized

renkaat

Ajaminen nastarenkailla on suunnilleen samanlaista kuin ajaminen nastattomilla talvirenkailla. Yksi tärkeimmistä eroista on, että sinulla on hieman enemmän pitoa auttamassa kovissa talviolosuhteissa. Tästä voi olla hyötyä erityisesti ajettaessa jäisellä pinnalla, jossa pelkällä kumilla on vaikea saada riittävää pitoa. Metalliset nastat kaivautuvat jäähän ja antavat tarvittavan lisäkitkan.

Ajaessasi muista aina sopeuttaa nopeutesi ympäristön mukaiseksi äläkä aja nopeammin kuin tilanne sallii. Pidä riittävä etäisyys edellä ajaviin autoihin, sillä talviolosuhteissa tarvitset enemmän matkaa autosi pysäyttämiseen. Jos jotain tapahtuu, lopputulos on parempi, jos vauhtisi ei ole liian kova. Jarrujen painaminen pohjaan ei ole koskaan hyväksi renkaillesi, minkä lisäksi se voi aiheuttaa takanasi tulevan auton törmäämisen perääsi.

Nastarenkailla on suurempi vierintävastus kuin nastattomilla talvirenkailla, mikä tulisi ottaa huomioon renkaita valittaessa. Nastarenkaat polttoaineen kulutus on hieman korkeampi, mutta jos ajoympäristö on haastava, nastojen käyttö on perusteltua. Tekniikan kehityksen myötä viime vuosina renkaisiin on tehty paljon parannuksia, ja nastarenkaat ovat nykyään erittäin hiljaisia.

Nastarenkaat osalta on tärkeää, että kierrätät renkaita vuosien kuluessa siten, että esimerkiksi vasemmanpuoleinen rengas on välillä edessä ja välillä takana. Älä laita sitä oikealle puolelle. Renkaat asettaminen vastakkaiselle puolelle tarkoittaa, että se pyörii eri suuntaan kuin edellisvuonna, mikä on vahingollista nastoille. Nastat asettuvat yleensä paikoilleen renkaiden käytön alkuvaiheessa, ja muutos pyörimissuunnassa aiheuttaa muutoksen niiden asentoon. Nastojen löystymisen välttääksesi varmista siis, ettei renkaiden pyörimissuunta muutu.

Lisätietoja nastarenkaista saat vierailemalla verkkosivuillamme osoitteessa: Nokian Renkaat