Talvella Ajamisen Perusteet

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Uncategorized

rengas

Monet kesällä hyvin ajavat saattavat kohdata suuria haasteita talven tullen. Tässä on listattu muutamia seikkoja, jotka on hyvä ottaa huomioon talvella.

Tee oikea rengasvalinta. Kohtaamistasi talviolosuhteista riippuen sinun tulee tehdä oikea rengasvalinta. Talvella ajettaessa talvirengas ovat aina suositeltava valinta. Valittavana on nastarenkaat tai nastattomat talvirenkaat. Niissä on muutamia eroja, mutta loppujen lopuksi valinta nastarenkaiden ja nastattomien talvirenkaiden välillä riippuu mieltymyksistäsi.

Kiihdytä ja hidasta maltillisesti. Kaasupolkimen maltillinen käyttö kiihdytettäessä on avain riittävän kitkan säilyttämiseen. Tee myös hidastus rauhallisesti ja muista, että jarrutusmatka kasvaa talvella.

Aja hitaasti. Kaikki kestää pidempään lumipeitteisillä teillä. Siirtymisiin jarruttamisen, kääntymisen ja kiihdyttämisen välillä tarvitaan aikaa, joten ei kannata hätäillä. Anna itsellesi aikaa auton hallintaan ja aja hitaasti.

Pidä turvaväli. Tavanomainen sääntö 3-4 sekunnin turvavälistä edellä ajavaan autoon tulee talvella kasvattaa 8-10 sekuntiin. Tällä pidemmällä talvirenkaat saat paremman turvamarginaalin autosi pysäyttämiseen talviolosuhteissa.

Tunne jarrusi. Olipa sinulla lukkiutumattomat jarrut tai ei, paras tapa ajoneuvon pysäyttämiseen on pumppausjarrutus. Näin varmistat, että jarrusi eivät lukkiudu, vaan painat jarrua juuri sopivasti lukkiutumisen estämiseksi.

Ylä- ja alamäet. Pyri saamaan hieman vauhtia ennen ylämäkeä, ja anna liikevoiman viedä sinut mäkeä ylös jos mahdollista. Muussa tapauksessa paina kaasupoljinta tarvittavan verran, mutta varo ettet menetä pitoa. Vältä pysähtymistä, koska pysähdyksistä ylämäkeen liikkeelle lähteminen voi olla haastavaa. Se tulee tehdä hitaasti varovaisesti kiihdyttäen. Alamäkeen ajettaessa pyri jarruttamaan vauhtia vaihteiden avulla, jos autossasi on manuaalivaihteet.

Harjoittele ajoa talvella. Taidot kertyvät harjoittelun myötä, joten yritä harjoitella talvella ajamista, kääntymistä sekä jarruttamista jäällä ja lumella, jotta olet valmis talviolosuhteisiin.

Lisätietoja talvirenkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa: nokianrenkaat.fi