Joka Kelin Renkaat Vs. Talvirenkaat

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Uncategorized

SUV kesärengas

Merkki, kulutuspintakuvio ja teknologian kehittyminen osoittavat edistyksen talvirenkaissa ja joka kelin renkaissa. Valinta niiden välillä riippuu monista eri tekijöistä, mukaan lukien tarpeet, olosuhteet ja ilmasto.

Joka kelin renkaat

Joka kelin renkaat ja ympärivuotiset renkaat kuulostavat samalta, mutta sitä ne eivät ole. Vaikka nimet vaikuttavat samalta, joka kelin renkaat toimivat paremmin talviolosuhteissa. Niiden urakuvio on lohkomaisempi kuten talvirenkaissa. Ne ovat itse asiassa sekoitus ympärivuotisia renkaita ja talvirenkaita, ja ne toimivat hyvin leudoissa talviolosuhteissa.

Talvirenkaat

Kuten nimikin jo sanoo, talvirenkaat on suunniteltu yhtä tarkoitusta ja yhtä vuodenaikaa ajatellen. Talvirenkaita on kahta tyyppiä, nastarenkaita ja nastattomia talvirenkaita. Nastarenkaat tarjoavat todella hyvän pidon lumella ja jäällä. Ne on suunniteltu siten, että niissä on pieniä metallisia nastoja, jotka työntyvät ulos kulutuspintakuviosta ja mahdollistavat renkaan tarrautumisen lumen tai jäähän. Nastattomissa talvirenkaissa ei ole nastoja, vaan niissä käytetään erityisesti suunniteltua kulutuspintakuviota antamaan riittävä pito.

Talvirenkaat vs. joka kelin renkaat

Valinta talvirenkaiden ja joka kelin renkaiden välillä riippuu siitä, missä asut sekä alueen ajo-olosuhteista. Toisinaan valinta on helppo, toisinaan taas vaativampi.

Mikäli alueella ei juurikaan ole talvisia olosuhteita tai ne ovat hyvin leudot, joka kelin renkaat ovat luultavasti parempi vaihtoehto. Ne säästävät sinut renkaidenvaihdon vaivalta ja olet valmis kohtaamaan minkälaisen sään tahansa, mikä on aika huojentavaa, jos tarvitset autoasi päivittäin.

Jos pitkä talvi ja jäiset tiet ovat alueella ainainen riesa, talvirenkaat ovat oikea valinta. Asentaessasi ne talveksi varmista, että vaihdat koko rengassarjan. Pelkkien eturenkaiden vaihtaminen lisää takarenkaiden luiston todennäköisyyttä. Vastaavasti talvirenkaiden asentaminen pelkästään taakse aiheuttaa pidon häviämisen eturenkaista, mikä tekee ajoneuvon ohjaamisen mahdottomaksi. Talven päättyessä voit vaihtaa takaisin joka kelin renkaat tai kesärenkaisiin. Mikäli alueella on lämpimät kesät, kesärenkaiden avuilla saat ajoneuvostasi irti paremman suorituskyvyn.

Lisää tietoja renkaista talven varalle saat verkkosivultamme osoitteesta: Nokian Renkaat