Katumaasturisi Kesärenkaiden Ylläpitävä Huolto

Kesärenkaat

Ennen kuin mennään asiassa yhtään pidemmälle, vastataan kysymykseen ”miksi”. Miksi katumaasturin SUV kesärengas kannattaa huoltaa? Ensinnäkin se pidentää renkaiden käyttöikää, joten uusia rengassarjoja ei tarvitse ostaa niin usein. Renkaiden huoltaminen myös kulkee käsi kädessä ajoneuvosi polttoainetehokkuuden kanssa. Renkaiden jättäminen huoltamatta kerryttää helposti ylimääräisiä kustannuksia.

Miten sitten renkaita huolletaan? Tässä muutamia neuvoja

Tarkasta rengas: Tutki rengasta mahdollisten vaurioiden löytämiseksi. Kulumien ja vaurioiden löytäminen ennaltaehkäisee äkillisiä ongelmia. Myös ammattilaisen käyttäminen renkaiden tarkastamisessa aika ajoin kannattaa.

Tarkista rengaspaineet: Rengaspaineet tulee tarkistaa säännöllisin väliajoin. Liian alhainen tai liian korkea rengaspaine vaikuttaa ajoneuvon hallittavuuteen sekä jarrutustehoon ja siten turvallisuuteesi. Liian alhainen rengaspaine rengas voi kuumentaa niitä ja vähentää niiden tehokkuutta. Rengaspaineet kannattaa tarkastaa aina ennen pitkää ajomatkaa.

Huomioi renkaiden kuormankantokyky: Kuormaa ei pidä lastata enempää kuin renkaiden kuormaindeksi sallii. Renkaat lämpiävät liikaa, jos niiden maksimikuorma ylitetään, jolloin ne voivat äkillisesti räjähtää.

Rajoita nopeutta: Renkaat vahingoittuvat helpommin korkeilla nopeuksilla tien epäpuhtauksista tai lämpiämisen vuoksi. Kova nopeus johtaa helposti ilman häviämiseen renkaista tai jopa renkaan räjähtämiseen, mikä voi johtaa ajoneuvon hallinnan menettämiseen.

Käytä vararengasta! Mikäli huomaat vaurioita renkaassa, on parempi korvata se vararenkaalla ja viedä rengas ammattilaiselle tarkistettavaksi. Pelkällä vanteella ajaminen ei ole kovin hyvä idea.

Ohjauskulmien säätö: Renkaiden ohjauskulmien säätö voi edellyttää etu- ja takajousitusten säätämistä. Jos ohjauskulmat eivät ole yhtenevät, ajoneuvolla ei ole turvallista ajaa. Oikea ohjauskulma myös lisää renkaiden käyttöikää, suorituskykyä sekä polttoainetaloudellisuutta. Lisäksi kunnolla säädetyt ohjauskulmat varmistavat turvallisuuden minimoimalla ohjaukseen liittyvät ongelmat.

Lisää tietoja renkaiden huollosta löydät verkkosivultamme osoitteessa: For https://www.nokianrenkaat.fi/