You are currently viewing Miksi kesärenkaat ovat sopivat katumaasturiin kuumana vuodenaikana

Miksi kesärenkaat ovat sopivat katumaasturiin kuumana vuodenaikana

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Uncategorized

Kun lähdet tien päälle kesällä ja haluat nauttia täysin ajokokemuksestasi, kannattaa hankkia hyvät kesärenkaat. Ympärivuotiset renkaat toimivat suhteellisen hyvin kesällä, mutta kesärenkaisiin verrattuna niiden suorituskyky on vain keskimääräinen. Kesärenkaiden tarkoituksena on tarjota maksimaalinen suorituskyky lämpimissä ja kuivissa sääolosuhteissa. Kesärenkaat toimivat hyvin myös sateella. Et tule katumaan niiden hankkimista, mikäli haluat ottaa ajomukavuuden ja turvallisuuden vakavasti.

Kesärenkaat on tehty pehmeästä kumiseoksesta, joka parantaa niiden pitoa ja tekee niistä optimaaliset hyvin suorituskykyisiin ajoneuvoihin. Jos laitat kesärenkaat ja talvirenkaat vierekkäin huoneenlämmössä, huomaat että talvirenkaat ovat paljon pehmeämmät ja joustavammat. Vaikka kesärenkaat ovat pehmeät, ne toimivat parhaiten tietyllä lämpötilavälillä. Kun lämpötila laskee lähelle nollaa, kesärenkaat eivät enää toimi muuttuessaan hyvin koviksi. Kylmällä kelillä niissä ei ole kovinkaan paljon pitoa.

Miksi sitten talvirenkaat eivät sovellu kesäkäyttöön? Niitä ei ole suunniteltu lämpimille tienpinnoille kuten kesärenkaat. Ne kuluvat nopeasti lämmetessään, joten ne eivät ole kesällä laisinkaan toimivat. On huono ajatus käyttää talvirenkaita vuoden ympäri, koska tällöin ne pitää vaihtaa usein kulumisen vuoksi.

Kun katsot tarkemmin SUV kesärengas, huomaat että niissä on erilainen kulutuspintakuvio kuin talvirenkaissa tai ympärivuotisissa renkaissa. Kesärenkaat on suunniteltu kumiseoksesta, joiden ansiosta ne kestävät paremmin kuumuutta ja kuluvat vähemmän lämpötilan noustessa hyvin korkeaksi. Ne tarjoavat parhaan sivuttais- ja pitkittäispidon kuivilla teillä. Ne tarjoavat myös paremman reagointikyvyn kuivilla teillä, koska niissä ei ole niin pehmeä kumiseos kuin talvirenkaissa.

Saadaksesi apua hyvien kesärenkaiden hankintaan katumaasturiin, käy osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/ saadaksesi lisätietoja.