You are currently viewing Vinkkejä parhaiden talvirenkaiden tunnistamiseen

Vinkkejä parhaiden talvirenkaiden tunnistamiseen

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Uncategorized

Jos olet viime aikoina ostanut ajoneuvon, etkä ovat vielä joutunut kokemaan talven mukana tulevia märillä, jäisillä ja loskaisilla tienpinnoilla ajamisen haasteita, kannattaa siihen varautua ennalta. Jotta ajaminen talvella olisi turvallista, kannattaa hankkia hyvät talvirenkaat. Ei kannata odottaa, että talvi tulee ennen kuin alat miettiä talvirenkaiden hankkimista. Jotkut käyttävät edelleen lumiketjuja talven tullen. Jos haluat ajaa turvallisesti ja mukavasti, talvirenkaat ovat paras valinta.

On varsin helppoa erottaa talvirenkaat muista markkinoilla olevista renkaista. Niissä on lumihiutaleen kuva osoittamassa, että ne soveltuvat talvisilla teillä käytettäviksi. Ne on suunniteltu pitäviksi myös talvisilla teillä, eli ne toimivat jäällä ja lumella ajettaessa. Talvirenkailla ajaminen talvella voi olla aivan yhtä mukavaa ja turvallista kuin kesärenkaiden käyttäminen kesällä.

Talvirenkaiden kumiseos on pehmeää ja joustavaa. Lämpötilan laskiessa kumi kovettuu juuri sopivasti toimiakseen kylmässä kelissä. Se ei tule niin kovaksi kuin ympärivuotisten renkaiden tai kesärengas kumi lämpötilan pudotessa alle 7 celsiusasteen. Toinen talvirenkaiden erityispiirre on niiden kulutuspinta. Niiden kulutuspinnan kuviot leveämpiä ja pidempiä verrattuna ympärivuotisiin renkaisiin ja kesärenkaisiin. Ne on suunniteltu poistamaan lunta ja jäätä ajettaessa lumen tai jään peittämillä teillä.

Talvirenkaat investoiminen saattaa vaikuttaa kalliilta, mutta se auttaa säästämään rahaa tulevaisuudessa. Jos ostat hyvät talvirenkaat, ei renkaita tarvitse uusia kahden tai kolmen vuoden välein. Talven tullen vaihdat talvirenkaisiin, ja vältät ympärivuotisten renkaidesi altistamisen olosuhteille, joissa ne kuluvat nopeammin. Talvirenkaiden käyttäminen talvisin voi alentaa myös vakuutusmaksujasi.

Lisää vinkkejä hyvien talvirenkaiden hankinnasta löydät verkkosivultamme osoitteesta www.nokianrenkaat.fi.