You are currently viewing Pohdittavia asioita kesärenkaita hankittaessa

Pohdittavia asioita kesärenkaita hankittaessa

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Uncategorized

Autolla liikkuminen kesällä on helppoa, jos olet hankkinut kunnon kesärenkaat. Monet tuntuvat suosivan ympärivuotisia renkaita, koska niitä voi nimensä mukaisesti käyttää läpi vuoden. Niiden valmistuksessa tehdyt kompromissit, joilla varmistetaan niiden soveltuvuus kaikkiin vuodenaikoihin, tekee niistä kuitenkin vähemmän täydelliset kesälle. Lämpötilojen noustessa, kesärenkaat päivittävät ympärivuotiset renkaat. Jos siis otat turvallisuuden ja mukavuuden tien päällä vakavasti, kesärenkaiden hankinnan ei pitäisi aiheuttaa minkäänlaista epäröintiä.

Kun olet hankkimassa uuden setin kesärenkaita, on muutamia asioita, joita kannattaa miettiä. Ensinnäkin kannattaa pohtia millaisella autolla ajaa. Jos omistat tavallisen perusauton, tavanomaiset kesärenkaat soveltuvat käyttöösi aivan mainiosti. Jos sinulla taas on urheiluauto tai erittäin ylellinen auto, kannattaa autoasi vastaamaan ostaa erittäin korkealaatuiset renkaat, joissa on hyvä nopeusluokitus.

Toinen asia mitä kannattaa pohtia kesärenkaat ostaessaan on ajotapasi. Käytätkö autoa pääasiassa työmatkoihin vai teetkö sillä muutakin, esimerkiksi kuljetat erilaisia kuormia työasioissa. Jos käytät sitä pelkästään työmatkoihin, ei ole kovinkaan kannattavaa ostaa kaikkein korkealaatuisimpia renkaita, ellei työpaikkasi sitten sijaitse kaukana kotoasi. Mieti myös, ajatko paljon maanteiden ulkopuolella, missä tapauksessa tarvitset kesärenkaat, jotka pitävät hyvin huonokuntoisillakin teillä.

Kesärenkaiden kilometrimäärä on kolmas pohdittava asia. Ei kannata sokeasti miettiä, että mitä enemmän kilometrejä renkaat kestävät, sen parempi valinta ne ovat. Joissain tapauksissa saatat joutua pettymään renkaat, jolla on korkea kilometriluokitus. Jos sinun taas täytyy ostaa käytetyt renkaat, tarkista ne huolellisesti, jotta voit varmistua, että ne palvelevat sinua riittävän pitkään. Lyhyesti sanoen kannattaa varmistua, että renkaita ostaessasi saat rahoillesi vastinetta.

Täältä löydät lisää vinkkejä kesärenkaiden ostoon, vieraile sivustollamme osoitteessa nokianrenkaat.fi.