You are currently viewing Talvirenkaiden käytön riskit kesällä

Talvirenkaiden käytön riskit kesällä

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Uncategorized

Talvirenkaiden hankkiminen on välttämätöntä, jos tulet paikasta, jossa esiintyy jäätä talvisin. Ellet aio laittaa ajoneuvoasi seisontaan kylmän vuodenajan ajaksi, sinulla pitää olla talvirenkaat, jotta voit talvellakin jatkaa ajoa mukavasti ja turvallisesti. Ympärivuotiset renkaat ja kesärenkaat soveltuvat hyvin kevään, kesän ja syksyn ajaksi, mutta eivät ole täydellisiä talvella. Jos käytät näitä renkaita talvella, asetat vaaralle alttiisi sekä itsesi että kaikki autossasi matkustavat ihmiset.

Kun ostat talvirenkaat, niitä tulee käyttää vuoden kylmimpinä kuukausina. Talvirenkaiden käyttöä muina vuodenaikoina ei suositella. Joillakin alueilla on lain vastaista käyttää talvirenkaita, erityisesti nastarenkaita, kesäkaudella. Saatat joutua pidätetyksi ja saada sakot, jos jäät kiinni talvirenkaiden käyttämisestä kesällä. On sinun asiasi varmistaa, että käytät oikeita renkaita talven tai kesän tullessa. Parempi virsta väärää kuin vaaksa vaaraa.

Talvirenkaat on suunniteltu käytettäväksi kylminä kuukausina, joten ne eivät ole erityisen hyviä hävittämään lämpöä. Kun käytät niitä kuumilla kesäkeleillä, ylitäyttymisen tai rengasvaurion todennäköisyys lisääntyy. Ne on valmistettu erittäin joustavasta kumiyhdisteestä, mikä vaikuttaa siihen, miltä auto tuntuu ja miten se käyttäytyy tiellä. Kun teet äkillisiä käännöksiä, saatat menettää autosi hallinnan, mikäli tien pinta on jotain muuta kuin jäätä tai lunta.

Talvirengas pehmeämpi kumiyhdistelmä aiheuttaa myös kulutuspinnan muuttumisen. Tästä seuraa suurempi vierintävastus, joka puolestaan lisää ajoneuvosi polttoaineenkulutusta. Ellei sinulla ole rahaa tuhlattavaksi asti, ei kannata käyttää talvirenkaita kesällä. Talvirenkaiden käyttöikä myös lyhenee, jos niitä käytetään kuumilla kesäteillä sen sijaan, että niitä käytettäisiin talviolosuhteissa.

Lue täältä lisää riskeistä, joita liittyy talvirenkaiden käyttöön kesällä. Vieraile verkkosivuillamme nokianrenkaat.fi jo tänään.