You are currently viewing Vinkkejä turvalliseen ajeluun nastattomilla talvirenkailla

Vinkkejä turvalliseen ajeluun nastattomilla talvirenkailla

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Uncategorized

Kun lähdet etsimään ajoneuvoosi nastattomia talvirenkaita, valinta pitää tehdä huolellisesti. Mieti huolellisesti ennen renkaiden ostoa esimerkiksi ajotapojasi, budjettiasi, paikkoja joissa ajat, alueen sääolosuhteita, ja niin edelleen. Sinun on myös selvitettävä, miten erotat nastattomat talvirenkaat nastarenkaista. Vaikka molemmat on tarkoitettu talvikäyttöön, ne ovat toisiinsa nähden aivan erilaisia.

Nastattomien talvirenkaiden ostaminen ei takaa turvallisuuttasi talvella. Sinun on silti ajettava huolellisesti ja seurattava liikennettä. Itse asiassa sinun on oltava huomattavasti varovaisempi liikenteessä, kun otetaan huomioon, kuinka haastavaa on ajaa lumi- ja jääpeitteisillä teillä. Varmista, että aina käännät ohjauspyörää kahdella kädellä, jotta ajoneuvo pysyy aina tasapainossa. Jos olet sitä tyyppiä, joka haluaa ajaa toinen käsi ohjauspyörällä ja toinen matkapuhelimella, sinun on hankkiuduttava eroon tästä tavasta sekä omasi että muiden ajoneuvossasi olevien turvallisuuden vuoksi.

Toinen asia, jonka voit tehdä turvallisuutesi lisäämiseksi ajettaessa ajoneuvoa, jossa on nastattomat talvirenkaat, on hidastaa aina riittävästi mutkissa. Vaikka näissä renkaissa on lumisilla ja jäisillä pinnoilla kitkaa lisäävät sivuttaisuurteet, voit helposti lähteä luisuun, jos tulet mutkaan liian suurella nopeudella. Älä kiirehdi liikaa turvallisuutesi kustannuksella päästäksesi määränpäähäsi. On parempia ajaa hitaasti ja päästä turvallisesti sinne, minne on matkalla kuin kiirehtiä ja joutua onnettomuuteen, jota katuu loppuelämänsä.

Älä myöskään tee sitä virhettä, että kiihdytät mutkissa ja notkoissa, kun ajat talvisilla teillä. Jos kiihdytät tai jarrutat äkillisesti, voit menettää ajoneuvosi tasapainon ja luisua ulos tieltä. Toimiessasi näin, et voi syyttää nastattomia talvirenkaat huonosta toimintakyvystä. Muista, että kuljettaja on aina vastuussa autostaan, eivät renkaat. Jos ajat holtittomasti, todennäköisyytesi joutua onnettomuuteen on suuri, vaikka sinulla olisi maailman parhaat nastattomat talvirenkaat ajoneuvossasi.

Lisää vinkkejä ajoon nastattomilla renkailla varustetulla autolla löydät meiltä, käy vaikka heti sivuillamme osoitteessa Nokian Renkaat.fi.