Miten kesärenkaat eroavat muista renkaista

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:kesärenkaat

Jos omistat ajokortin ja/tai auton, on hyvä tietää, että oikeanlaisten renkaiden omistaminen vaikuttaa suuresti ajamiseen. Markkinoilla on monia erilaisia renkaita kesärenkaista talvirenkaisiin. Täytyy valita oikea rengas oikeisiin asumis- ja ajo-olosuhteisiin. Kesäisin kesärenkaat ovat luonnollisesti paras valinta. Nämä renkaat ovat suunniteltu käytettäväksi kesällä, syksyllä ja keväällä. Talvisin niitä on laitonta käyttää, eikä niistä olisi muutenkaan hyötyä lumisilla teillä.

Laadukkaat kesärenkaat ovat ehdottomat, jos autosi on korkeasuorituskykyinen. Koska ne on suunniteltu ketterään ja nopeaan ajoon, voit luottaa niiden korkeaan responsiivisuuteen jarrutuksessa ja käännöksissä. Tämän tekee mahdolliseksi erikoiset kulutuspintakuviot sekä renkaissa oleva kumiseos. Ne pitävät huolen siitä, että ajaminen onnistuu mutkitta. Toisin kuin talvirenkaissa, kesärenkaissa on paljonvähemmän uria kulutuspinnassa. Ne pitävät myös kumin kosketuksessa tien pintaan, joka varmistaa maksimaalisen pidon.

Toinen asia, mikä erottaa kesärenkaat talvirenkaista on niiden kulutuspinnan kumiseos. Ne on valmistettu joustavammiksi, jotta niiden pito tiehen olisi parempi. Joissakin kesärenkaissa on matalampia uria, jotka parantavat renkaiden suorituskykyä ääriolosuhteissa. Näillä ominaisuuksilla on suuria vaikutuksia auton turvallisuuteen. Koska kesärenkailla ei voi ajaa talvella, tämä ominaisuudet ovat omakseen kesällä. Vaikka ulkolämpötilat olisivat sietämättömän kuumat, ajaminen kesärenkailla onnistuu mukavasti ja turvallisesti.

Kesärenkaat ovat normaalisti myös kestävämpiä kuin kitkarenkaat tai nastarenkaat. Kunhan ajo tapahtuu hyvälaatuisilla ja hyvin huolletuilla teillä, kesärenkaat saattavat kestää käytössä useita vuosia. Tämä kestävyys on tärkeämpää varsinkin silloin, mitä enemmän ajetaan. Laadukkaat kesärenkaat ovat kalliimmat kuin huonolaatuiset kesärenkaat, joten kannattaa muistaa budjetoida niiden ostoa varten.

Erityinen kumiseos, josta kesärenkaat valmistetaan estävät niitä pehmittymästä tai kovettumasta liikaa kesällä. Ne ehkäisevät onnettomuuksia, jotka aiheutuvat kuluneista renkaista kesällä. Ne on suunniteltu sillä tavalla, että ne luovat vain tietyn määrän kitkaa, kun ne ovat kosketuksessa tien pintaan. Tämä parantaa pitoa tiehen autoa ajaessa. Ne eivät kulu niin nopeasti ja kestävät pitempään, koska kitkaa ei tien pintaan ole liikaa.

Lisää informaatiota kesärenkaista löytyy täältä: https://www.nokianrenkaat.fi/