Kysymyksiä, joita kannattaa kysyä itseltään, kun ostaa nastarenkaita

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Uncategorized

Kun talvi tulee, kysymys, jota ihmiset usein kysyvät itseltään on se, että ostaako nastarenkaat vai kitkarenkaat. Talvirenkaiden tärkeyttä on turha vähätellä. Jos asut alueella, jonka tiet ovat talvisin normaalisti jään peitossa, nastarenkaat ovat paras ratkaisu. Ne ovat tärkeät turvallisuutta ajatellen silloin kun lämpötilat laskevat alle 7 Celsiuksen. Nastarenkaat ovat myös erittäin käytännölliset, jos teet usein reissuja pohjoiseen, jossa on normaalisti enemmän lunta ja jäätä kuin etelässä.

On olemassa monia kysymyksiä, mitä kannattaa kysyä itseltään, kun etsii oikeaa nastarengasta ostaakseen. Ensimmäinen asia, mitä kannattaa miettiä on varmasti oikean talvirenkaan löytäminen omaan autoon. Talvirenkaissa on merkki, joka on vuori, jonka päällä on lumihiutale. Nämä renkaat on testattu ja valmistettu sitä varten, että ne voisivat suoriutua hyvin talviolosuhteissa. Kun asennat ne autoosi, voit olla varma, että ne eivät jätä sinua pulaan.

Toinen asia mitä kannattaa miettiä nastarenkaita etsiessä on se, että kannattaako renkaat lamelloida. Useimmat nastarenkaat ovat jo kuitenkin valmiiksi lamelloituja, joten et todennäköisesti joudu tekemään sitä itse. Jos kuitenkin ostat sellaiset renkaat, joita ei ole lamelloitu, joudut tekemään sen itse. Jos et tiedä, mitä lamellointi on tai miten se tehdään, se on prosessi, jossa tehdään renkaan kulutuspintaan pieniä viiltoja, jotka parantavat renkaan pitoa talvella. Tämä lisäpito, mikä saadaan lamelleja luomalla, on hyvä tapa parantaa kiihdytys- ja pysähtymispitoa.

Kannattaa myös miettiä omaa budjettia nastarenkaita ostaessa. Jos sinulla on tiukka budjetti, kannattaa harkita käytettyjen nastarenkaiden ostamista. Ennen kuin menet ja ostat käytetyt nastarenkaat, on olemassa asioita, jotka pitää tehdä. Ensin, täytyy varmistaa, että renkaat ovat oikean kokoiset autoosi. Pystyt helposti tarkistamaan tämän katsomalla autosi ohjekirjasta. Tämän informaation löytää myös helposti nykyisten renkaidesi sivupinnasta. Toiseksi, sinun täytyy tarkistaa, että renkaidesi ura on tarpeeksi syvä ja kolmanneksi täytyy vielä tarkistaa, että tämä urasyvyys on tasainen renkaan joka kohdasta.

Viimeiseksi, kannattaa kysyä itseltään tarvitseeko nastarenkaita vai kitkarenkaita. Molemmat näistä renkaista on suunniteltu talvea varten, mutta nastarenkaat ovat paremmat jäällä. Kitkarenkaat ovat taas paremmat lumisilla teillä.

Jos haluat lisää tietoa nastarenkaista tai apua niiden ostamiseen, vieraile täällä www.nokianrenkaat.fi