Miksi kannattaa ostaa kitkarenkaat

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:kitkarenkaat

Ostaako kitkarenkaat vai nastarenkaat, on kysymys, jota yleensä kysytään itseltään, kun ollaan ostamassa uusia talvirenkaita. Kun miettii eri vaihtoehtoja, on monia eri asioita, mihin kannattaa kiinnittää huomiota. Pitää kysyä itseltään kuinka paljon autolla ajaa, minkälaisilla teillä ajo tapahtuu, minkälainen kuski on kyseessä sekä onko kuskilla paljon talviajokokemusta. Vaikka nastarenkaat saattavat olla erinomaiset, kun puhutaan pidosta jäisillä teillä, kitkarenkaiden kumiseokset ovat kehittyneet parempaan suuntaan. Kitkarenkaat ovat turvallinen vaihtoehto vaikeimpiinkin talviolosuhteisiin.

Viime vuosina moni kuljettaja on valinnut kitkarenkaat nastarenkaiden sijasta. Modernit nastattomat talvirenkaat perustuvat kehitykseen renkaan kulutuspinnassa, kumiseoksessa ja muissa ainutlaatuisissa teknologioissa. Ne eivät luota metallisiin ulkonemiin kulutuspinnassa, toisin kun vanhoilla kitkarenkailla oli tapana. Kylmissä lämpötiloissa kesärenkaiden kumiseos kovettuu ja renkaan ominaisuudet eivät pysy yhtä turvallisina, kuin talvirenkaan pehmeämmän kumiseoksen. Kitkarenkaat kumiseos pysyy pehmeänä ja joustavana erittäin kylmissä lämpötiloissa, kiitos teknologian kehittymisen.

Lisääntynyt joustavuus, jonka moderni kitkarengas tarjoaa, auttaa ajamaan turvallisesti lumisilla teillä ilman, että auto lähtee luisumaan pois tieltä. Tämä joustavuus auttaa pitämään pidon tienpintaan, vaikka ajaminen tapahtuisikin jäisillä, lumisilla tai märillä teillä. Kitkarenkaissa on normaalia syvemmät urasyvyydet kesärenkaisiin verrattaessa. Syvät urat mahdollistavat renkaita käsittelemään loskaa ja lunta paremmin kuin kesärenkaat, joka parantaa kitkaa kyseisissä olosuhteissa.

Kitkarenkaita ostaessa, yksi asia mikä kannattaa huomata, on tuhannet pienet viillot renkaassa, joita kutsutaan lamelleiksi. Ne ovat renkaan kulutuspinnassa ja ne toimivat purevina kulmina lumella tai jäällä sekä auttavat kiihdytyksessä, jarrutuksessa sekä hidastaessa. Ajomukavuuden lisänä, kitkarenkaat tarjoavat polttoaineen kulutussäästöjä, joita ei nastarenkailla tule. Kitkarenkaat eivät jätä isoa koloa pankkitilille, kun ne ostetaan, sillä ne ovat budjettiystävälliset.

Jos haluat lisää syitä ostaa kitkarenkaat, vieraille sivuillamme tästä nokianrenkaat.fi