Syitä ostaa nastarenkaat

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:nastarengas

Saatat miettiä tällä hetkellä, että kannattaako nastarenkaiden osto vai ei. Jos tulet alueelta, jossa on erittäin kylmä talvella, teet todennäköisesti viisaan päätöksen ostaessasi nastarenkaat. Nastarengas tarjoaa erinomaista pitoa kiihdyttäessä, jarruttaessa ja kääntyessä. Se liittyy vähennettyyn kitkaan lukkojarrutuksen ja optimaalisen liukumisen välillä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että nastarenkaat tarjoavat paremman jarrutuspotentiaalin lukkiutumattomille jarruille.

Autossasi saattaa olla hyvät jarrut, mutta se ei tarkoita sitä, että renkaasi toimivat yhtä hyvin, kun yrität pysäyttää autoasi lumisilla teillä. Nastarenkaat pysähtyvät lumella paljon nopeammin, kuin tavalliset kitka- tai varsinkaan kesärenkaat, koska ne on suunniteltu sitä varten. Jos olet ajanut jo jonkin aikaa, tiedät varmaankin, että ero ajoissa pysähtymisen ja liian myöhään pysähtymisen ero on erittäin pieni. Liian myöhään pysähtymisen vaikutus saattaa olla todella suuri. Ajoissa pysähtyminen estää onnettomuuksien sattumisen etenkin talvella.

Vaikka nastarengas maksaakin enemmän kuin kitkarengas, sen tarjoamat hyödyt tekevät siitä ostamisen arvoisen. Koska tieaurat eivät aina välttämättä auraa sieltä, mistä sinä ajat talvella, nastarenkaat ovat isossa roolissa takaamassa ajoturvallisuuden, kun ajat lumisilla teillä. Perheesi tai muut kanssamatkustajat ovat turvallisemmassa ympäristössä, jos autossasi on nastarenkaat. Riski joutua onnettomuuteen teillä, joilla on vaikea ajaa, pienenee huomattavasti.

Koska nastarenkaiden käyttö tapahtuu pelkästään talvella, pysyvät ne hyvässä kunnossa useita vuosia. Moni ajattelee, että renkaiden vaihtoon menee paljon aikaa vuosittain, mutta jos haluaa ajatella oman perheensä turvallisuutta, kannattaa sijoittaa laadukkaisiin nastarenkaisiin. Nastarengas ei ole luotettava pelkästään lumella, vaan myös jäällä ja asfaltilla. Se pitää ajon vakaana, vaikka tiellä olisi paksu kerros jäätä.

Jos haluat lisää syitä ostaa nastarenkaat, vieraile sivuillamme täällä https://www.nokianrenkaat.fi/