Asioita, joita pitää miettiä nastarengasta ostaessa

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Nastarenkaat

Jos olet koskaan ajanut märällä, jäisillä ja loskaisilla teillä, saatat olla samaa mieltä siitä, että ajaminen kyseisissä olosuhteissa saattaa olla erittäin vaarallista ja riskialtista. Tämä on asia mihin täytyy olla valmis joka vuosi, jos asut alueella, jossa on talvella tämänlaisia ajo-olosuhteita. Hyvä uutinen on, että on mahdollista tehdä talviajosta turvallisempaa sijoittamalla nastarenkaisiin. Nastarenkaat ovat olleet suosittuja autoilijoiden keskuudessa. Ne auttavat pitämään loivissa ja tiukissa kaarroksissa.

Nastarenkaat on valmistettu parempi pito mielessä. Kun asennat ne autoosi, asiat kuten kiihdyttäminen, vaihteiden vaihtaminen, kääntyminen ja jarruttaminen eivät osoittaudu vaikeaksi talven lumisilla teillä. Hidastaminen ja jarruttaminen ovat kaksi tärkeintä etua, jota nastarenkaat tarjoavat. Ne on suunniteltu siten, että ne käyttävät säteisvoimaa sekä auton painoa hyväkseen pidon ja kitkan parantamiseksi.

Yksi asia mitä kannattaa miettiä nastarenkaita ostaessa on se, että ne ovat täydelliset, kun ajo tapahtuu äärimmäisissä talviolosuhteissa. Ne on valmistettu erityisestä kumiseoksesta ja niiden kulutuspinta on tehty normaalia syvemmäksi, jotta rengas tarjoaa parempaa pitoa, kun ajat asfaltilla, jäällä tai lumella. Jos nastarenkaita käytetään asfaltilla kesällä, tiet vahingoittuvat ja nastarenkaat kuluvat nopeasti.

Nastarenkaat kannattaa asentaa kaikki kerrallaan, jotta ajoneuvon maksimaalinen turvallisuus saavutetaan. Vain yhden, kahden tai kolmen nastarenkaan asentaminen ei ole hyvä idea. Jos sekoitat eri tyypin renkaita, taka- ja etuakseleilla on eri pito ja ohjattavuus. Tämä saattaa tehdä autolle tuhoa pitkällä aikatähtäimellä. Auton ohjattavuus ja turvallisuus ylipäätään saattavat huonontua tämän takia. Kun autossasi on neljä nastarengasta, tasainen ajo, luotettava pito, hyvä ohjattavuus ja turvallisuus ovat taattuna lumisilla ja jäisillä teillä.

Lue täältä lisää informaatiota nastarenkaista. Käy verkkosivuillamme täällä www.nokianrenkaat.fi